Илияна Йотова: Предстои ни много работа, упоритост и национално единение, за да направим държавата си велика и независима

Nov 01, 2016 Новини БСП 0 1397

Обръщение на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова в препълнената зала 3 на НДК по време на младежката среща

Искам да поздравя всеки от вас, всички български граждани с най-българския празник- Деня на будителите. Днес почитаме хората, които запалиха искрата на просвещението, които пренесоха през вековете уникалността на нашата любима държава. Днес ние почитаме предшествениците, съвременниците, които с делата и таланта си озаряват нашата любима родина и възпитават поколения наред български достойни граждани.

Искам, чрез вас да поздравя всички български учители, университетски преподаватели, хора на науката, които са призвани да отдадат своята душа, сърце, познанията си, за да изградят от вас младите хора, един силен народ и една силна нация.

Скъпи приятели, днес отново сме пред избори, избори между миналото и перспективите на настоящето. Избор, между надеждата, отчаянието и страха. Избор, пред всеки един от нас. Ние с ген. Радев направихме своя избор, избор, които всеки един глас даден от вас за нас, ще бъде за България. За това тя да бъде сигурна и  с образована нация.

Всеки един глас даден от вас за нас, ще бъде за пътя, който сме избрали, за да постигнем тези цели, на икономическото развитие на държавата. Всеки един ваш глас ще бъде за начина, по който ще стигнем до този път – единението на президентската институция, с другите институции, с местната власт и най-вече с българските граждани.

Какво ни предстои скъпи млади хора? Преди всичко много работа, упоритост и национално единение. За да направим държавата си велика, независима тук, на балканите и там, в Европа. За да постигнем една мечта, и това е мечтата за енергична страна, пълна с вашите предложения, с вашите мечи, с вашите талант, дързост и най-вече с това, да бъдете независими хора. Нека заедно започнем тази първа битка за доброто на България. Първият залог за това е успехът на изборите. Ако успеем, вие ще имате най-важния съюзник - и това е надеждата и доверието на българските граждани. Това е неоценимо богатство. Така че скъпи, млади момчета и момичета - на 6 ноември, с бюлетина номер 13 за победа и за доброто на България!