Нона Йотова: Искам промяна на България. Промяна към по-добро

Фев 26, 2017 СОФИЯ Новини БСП 0 2721

БСП е единствената сила, която може да промени нещо и е с най-адекватното поведение

„Искам промяна на България. Промяна към по-добро. БСП е единствената сила, която може да промени нещо и е с най-адекватното поведение”. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България” в 24 МИР в София Нона Йотова по Нова телелвизия. Тя бе категорична, че ако искаш тази промяна да се осъществи, трябва да поемеш отговорност. „Когато получих поканата от левицата да вляза в листата им, бях много приятно изненадана, че тя дойде от младежите на левицата”, обясни тя. Йотова каза също, че не е член на партията. „Но аз харесвам левицата и това, което предлага”, заяви кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България”.

Йотова бе категорична, че ако искаме нещо да се промени, не може само да стоим пред компютъра и да пишем в социалните мрежи колко сме недоволни. „Не може само да пишем как мразим всички, как оплюваме всички. Не става така”, обясни тя.

Според нея хората които казват, че няма да гласуват, са доста странни. „Като не гласуваш, нищо не можеш да промениш. Като не гласуваш, всъщност подкрепяш старото, това от което си недоволен”, смята тя.

Влизам в политиката с мисия - заради културата и заради хората

„Влизам в политиката с  мисия - заради културата и заради хората”, обясни Нона Йотова. Според нея е нужен хубав закон за меценатството. „Иска ми се, ако може да се направи нещо реално”, каза Йотова и допълни, че влиза в политиката, за да отстоява позициите си.

За платформата на левицата, Нона Йотова заяви, че в нея вижда реални неща, които могат да бъдат изпълнени. „Ще направя каквото мога- финансирането за културата да се промени”, подчерта тя.