ПОЗИЦИЯ на общинските съветници от ПГ „БСП Лява България“ в СОС

Юни 08, 2017 Новини БСП 0 1484

08.06.2017 г.

Общинските съветници от политическа група „БСП Лява България“ в СОС сме силно обезпокоени от хроничния проблем с липсата на места в детските ясли в София.

Официалното признание пред медиите на заместник-кмета по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости"    д-р Тодор Чобанов, че 4000 деца в София чакат за постъпване в детски ясли, е доказателство за недостатъчните усилия на управляващите Столична община да се справят с проблема. Въпреки постоянните твърдения на столичния кмет и екипа й, че проблемите с липсата на места в детските градини и яслите са разрешени, сега се оказва, че нещата не стоят точно така.

За никого не е тайна огромната демографска криза в България. Дълг на кмета на столицата и на нейния екип е да осигурят на младите родители всички необходими условия за нормалното отглеждане и израстване на техните деца. Това означава да се осигурят места в яслите за всички деца. Дълг на управляващите в София е да предложат правила, които гарантират справедлив и удобен начин за записване на децата в ясли и детски градини. Дълг, който все още чака своето решение.

Ние, общинските съветници от „БСП Лява България“, настояваме управляващите Столична община незабавно да обявят какви конкретни мерки ще бъдат предприети, за да разрешат час по-скоро проблема с недостига на места в детските ясли.

Ние заявяваме, че ще подкрепим тези мерки, за да изпълним дълга си пред гражданите, които са ни гласували своето доверие!