Иван Таков: Софиянци имат избор- на 3 ноември да поискат промяната

Окт 30, 2019 СОФИЯ Новини Избори 0 348

30.10.2019 г.

"Софиянци имат избор - могат на 3 ноември да поискат промяната, да поискат алтернативата. А тя е реална, защото има 22 балотажа, включително и за кмет на София". Това каза общинският съветник от БСП Иван Таков в сутрешния блок на БНТ.

Той посочи, че на 27 октомври се видя, че София и софиянци имат алтернатива - дали това е Мая Манолова, дали е БСП, дали е Демократична България, Борис Бонев и те протегнаха ръка към нея. "Най-голямата партия, за съжаление, отново е партията на негласуващите и тя няма представителство в СОС", категоричен бе Таков – "Активността от около 43-44% е по-ниска и от предишните избори. Което е предпоставка за задълбочен анализ, защото това вече се повтаря от избори на избори“.

Общинският съветник от БСП изтъкна, че ГЕРБ са царе в изборния процес и  в неговата манипулация.

В отговор на въпрос как щяла да управлява Мая Манолова общината без собствена листа, той припомни, че и Борисов, като кмет, две години нямаше нито един общински съветник. „Мая Манолова е нашият кандидат, ние я подкрепяме и то категорично. Защото тя е необходимата промяна. Ще я подкрепяме за всички решения, които са залегнали в нашата програма през 4-годишния мандат“, заяви Иван Таков и допълни: „Тя има подписано споразумение с нас, както и с други партии за коренна промяна на управлението на столицата, което трябва да следва и да спазва."

Относно прозрачността на работата на Столична община, Таков каза, че от години съветниците но БСП призовават за две неща - гражданите да могат да присъстват на заседанията на СОС и питанията към кмета, които са механизма на опозицията за контрол върху него, да бъдат в началото на сесията на общинския съвет. „В страницата на СОС фигурират отговорите на нашите питания, но не и самите питания. Много пъти сме призовавали- гражданите да имат право да видят какво са питали техните общински съветници, защото те са дошли от тях - гражданите на София. Много често отговорът е крайно незадоволителен, но това остава скрито от гражданите“, обясни общинският съветник от левицата.