Христо Проданов: В последните 5 години БСП беше единствената партия на терен, която се бореше срещу статуквото

Юли 06, 2021 СОФИЯ Новини Избори 0 1107

06.07.2021 г.

"БСП в последните 5 години не е спирала да се бори срещу статуквото с всички парламентарни средства. Когато искахме проверка на "Автомагистрали", одит на "Монтажи", която строи язовирните стени, както и всички други далавери и кражби, съпровождащи управлението на ГЕРБ, БСП беше единствената на терен." Това заяви по радио "Фокус" водачът на листата на "БСП за България" в 23-и МИР-София Христо Проданов.

По неговите думи българските граждани сами трябва да си направят изводите дали новите партии са промяна или подмяна.

"Красноречив пример за това са изборите за кмет на Благоевград - новият кмет от "Има такъв народ" до преди половин година е бил заместник-кмет от ГЕРБ и общински съветник от ГЕРБ. Така ли се бори статуквото? Ние не сме участвали под никаква форма в управлението на Борисов, но председателят на "Демократична България" Христо Иванов е бил негов министър. Мая Манолова беше избрана за омбудсман с гласовете на ГЕРБ и тя вкара доклада за Пеевски за шеф на ДАНС. Тези хора ли са промяната?", коментира Проданов. 

"Убеден съм, че ще постигнем по-добър резултат на тези избори. Стремим се да бъдем първа политическа сила, което според нашите проучвания е напълно възможно", посочи социалистът.

В заключение Христо Проданов призова слушателите внимателно да направят своя анализ и равносметка кой наистина ще донесе реалната промяна в България и на 11 юли да изберат БСП с №4 за сигурна промяна с грижа за всеки един български гражданин.