Д-р Пламена Заячка: Заявката на Мая Манолова за промяна се видя в купуването на гласове в Бургас от нейната формация

Юли 08, 2021 Новини Избори 0 1484

08.07.2021 г.

„Препълнената поляна на Бузлуджа е първият знак, че обединението вляво работи и е признак за предстоящ успех. "Това заяви в студиото на "Делници" по телевизия Евроком д-р Пламена Заячка, кандидат за народен представител в 23 МИР София в листата на коалиция „БСП за България“ и лидер на АБВ-Младежи. Тя подчерта последователността на стремежа на ПП АБВ, чийто представител е в коалицията, за обединение в лявото политическо пространство – осъзната необходимост, инициирана от лидера на БСП Корнелия Нинова. Д-р Заячка добави, че по ключовите социални теми деветнайсетте партии в коалиция „БСП за България“ имат пълно единомислие, което допринася за градивната им работа заедно. Водещите въпроси са тези за културата, за сигурността, за демографската катастрофа, в която България се намира, политиката за младите хора и семейства и необходимостта от ръст на стандарта им на живот, подчертано в по-малките населени места.

„Ние искаме фокусът на държавата да бъде обърнат към хората. Политики за младите хора, за повишаване на доходите, за пари за образование, здравеопазване, за подпомагане на млади майки с осигурен доход, за осигуряване на учащите се, за адекватна жилищна политика, за допълнителни средства в размера на 10 минимални работни заплати за второ и трето дете на осигурени родители, за увеличаване на майчинските, за възрастните хора. Нашите баби и дядовци си отидоха, преди да дочакат това“. 

Д-р Заячка припомни последователната политика на АБВ по отношение на енергетиката, като подчерта, че партията в коалицията, която тя представя на вота, е именно гарант за енергийната независимост и сигурност  на България. И добави, че важният въпрос е защо протестите са пред КЕВР, а не пред „Булгартрансгаз“. 

Д-р Пламена Заячка коментира, че новите лица в политиката са символ и гарант за нейната промяна към по-добро. Тя даде пример с днешната новина за кандидат на формацията на Мая Манолова, уличен в купуване на гласове в Бургаско, и която формация иначе заявява, че носи необходимата политическа промяна в България, даже са нейни стожери. 

„Не може същите хора, които прилагат същите модели на корупционни практики, да казват, че ще сменят модела. Това е лицемерие. Преходът ще завърши тогава, когато дойдат нови хора“. 

Д-р Заячка призова гражданите да отидат до урните в неделя, именно в интерес на себе си и така търсената промяна в българското битие – да бъде  върната държавата на хората, за върховенството на закона.