Теодора Овчарова, БСП: Политиката до голяма степен е призвание и професия, а за някои от нас тя е и страст

Окт 20, 2021 Новини Избори 0 1178

Търсим диалог с партиите, които не са част от модела, срещу който се борим с години

„Влизането ми в политиката е съзнателен избор, наясно съм какво ме очаква. Израснала съм по този начин, знам тежестта да бъдеш в публичното пространство и всеки да използва името ти както намери за добре." Това заяви Теодора Овчарова, кандидат за народен представител от коалиция “БСП за България“ в ефира на Бг он еър като допълни: „Политиката до голяма степен е призвание и професия, а за някои от нас тя е и страст, защото ние виждаме несправедливости, срещу които искаме да се борим“, каза още тя в предаването “България сутрин“.

Теодора Овчарова заяви, че постоянно се появяват нови проекти и изложи какви са нейните притеснения: „Това, което мен ме притеснява е че в голямата си част  те са десни, защото имаме едно общество, изцяло доминирано от десни политики и десни приоритети. Затова се надявам да наблегнем и на лявото в някакъв момент.“

По думите й партиите трябва да се водят от интереса на държавата и затова не трябва да се поставят разделителни линии. Тя даде за пример темата с изграждането на Национална детска болница като лесна тема за обединение.

Според Овчарова ГЕРБ не са се справили със здравната кризата още през миналата година и допълни: „Ако има една разделителна линия, която може изцяло да я препишем на ГЕРБ и Бойко Борисов, това е именно проблемът с ваксините и антиваксърството в момента. Ако миналата година те не бяха направили този панаир с два паралелни щаба, които да спорят помежду си “за“ или “против“ ваксините, сега нямаше да имаме този проблем. Така че ГЕРБ носят огромна отговорност за това“, категорична бе Овчарова.

"Ние с ГЕРБ и ДПС правителство няма да правим, затова търсим диалог с другите партии, които не са част от модела, срещу който се борим с години", каза още Теодора Овчарова.

На финала тя определи закъснялата ясна информационна кампания за ваксините като един от основните проблеми за ковид кризата.