Христо Проданов, БСП: Някои непочтени ще издават лиценза за почтеност на всички останали

Окт 30, 2021 Новини Избори 0 1250

Новите политически инженери и идеолози ни насаждат, че нямало ляво и дясно

„За мен е чест и отговорност да съм част от тази листа, сплав между младост, опит и висок професионализъм.“ Това сподели водачът на листата на "БСП за България" в 23 МИР – София Христо Проданов по време на среща с кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова в София. По думите му от година и половина България се намира в дълбока политическа криза.

„Новите политически инженери и идеолози ни бутат и ни насаждат, че нямало ляво и дясно. В момента разделението е на умните и красивите срещу всички останали, на младите срещу старите, на статуквото срещу промяната. Наскоро стана модерно да ни разделят и на почтени и непочтени, като някои непочтени ще издават лиценза за почтеност на всички останали“, обясни той.

Проданов коментира, че политическият диалог и дебат е принизен до долнопробно шоу. По думите му обществото ни е разделено по много линии, половината граждани не гласуват, не вярват в никой, другата половина се лута, търсейки поредния спасител: „Гласувайки за поредния политически шарлатанин, който се появява на избори след избори. Разделят обществото още на ваксинирани срещу неваксинирани, лекари срещу учители, работници срещу работодатели. В тази обстановка на разкъсана обществена тъкан, на фона на постоянно покачващите се цени на стоките и услугите от първа необходимост, на фона на социалната, енергийната и здравна криза след 2 седмици ще трябва да се състави мнозинство в парламента и правителство, което да извади България от всички тези кризи“, заяви той

По думите му тази отговорност се пада на всички партии, които се заявяват срещу статуквото, срещу което БСП се бори, и което 12 г. управлява България.

„В 45-то и 46-то Народно събрание ние, от БСП, показахме и доказахме, че сме партията, която може и знае как, че сме гласът на разума, на българите, които желаят да живеят в справедлива, социална и стабилна държава“, допълни Проданов.

Христо Проданов бе категоричен, че БСП осъзнава отговорността си пред народа и Родината: „Решени сме, можем и знаем как да променим и измъкнем България от блатото, в което се намира“, каза още той и призова хората да гласуват с номер 33 на 14 ноември.