Георги Свиленски: БСП е причината сега да се говори за “Автомагистрали“

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1125

Парите по чувалите и чекмеджета ги няма и те са незаконно дадени

„Причината да се говори за “Автомагистрали“ е “БСП за България“. Преди 3 години 1.4 млрд. бяха прехвърлени от бюджета в “Автомагистрали“, които тогава имаха два багера, три валяка и седем пътни инженера. Още тогава ние започнахме и с парламентарния контрол, и със сигналите до Европейската комисия и прокуратурата.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 24 МИР Георги Свиленски в ефира на БНТ.

В предаването “Панорама“ той припомни, че преди 3 години БСП внесе предложение за одит от Сметната палата, който показа че договорите са незаконни. „Да, “инхаус“ процедурата и възлагането от АПИ на Автомагистрали са законни, но тези пари, които сега се говори, че са в чували или по чекмеджета ги няма и те са незаконно дадени“, обясни социалистът.

„Затова внесохме предложение в Закона за обществените поръчки да може да се възлага “инхаус“, но когато фирмата има капацитета да извърши тази дейност. Тоест ние сме били последователни и ще продължим“, посочи социалистът като допълни, че сегашният служебен министър продължава тази битка и разплита казуса.