Свиленски към Манолова: Вие бяхте омбудсман на Борисов, избрана с неговите гласове

Nov 11, 2021 Новини Избори 0 1934

Доходите на българите и намаляването на цените са основен приоритет за БСП

"Като спешни мерки предлагаме преизчисление на пенсиите, тъй като пенсионерите са най-засегнати от всичките кризи. Преизчисляване на база доход от 2018 г., защото това е справедливото преизчисляване“, заяви пред България он еър Георги Свиленски, водач на листата на "БСП за България" в 24 МИР в София като посочи какво още предлага БСП: „Намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница, въвеждането на подоходно семейно облагане, тоест на всяко работещо семейство за всяко дете по 550 лева необлагаем доход“, обясни той.

Социалистът посочи предложенията на левицата за справяне с енергийната криза: „БСП  предлага намаляване на ДДС на електроенергията и газта от 20% на 9% до излизане от кризата.

Компенсирането с 200 киловатчаса електроенергия на всяко семейство, което е социално слабо, както и да не се спира токът за 2-3 месеца на семейства, които нямат възможност да платят навреме, са също част от предложенията, които социалистът очерта.

“Това, което правят т.нар. “партиите на промяната“ последните няколко месеца, БСП го е правила 4 години. Ние сезирахме всички институции - и български, и европейски. Няма как вие да се олицетворявате като някаква промяна, която ще спаси България, като инициативите бяха наши", обясни Свиленски.

“Ние бяхме тези, които започнахме промяната, а вие бяхте омбудсман на Борисов, избрана с неговите гласове“, обърна се Георги Свиленски към Мая Манолова.