Георги Свиленски: БСП настоява да бъде отворен Държавният резерв

Nov 11, 2021 СОФИЯ Новини Избори 0 1299

Българските граждани, болници и лекари имат нужда от това

„През тези години българските граждани очакваха промени, които да допринесат за по-добър живот в България. А какво се оказа след 32 години – че имаме унищожени и разградени системи.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 24 МИР – София, Георги Свиленски, в ефира на България он еър.

„Ние като политическа партия имаме конкретни предложения и план за решаване на част от проблемите в здравната криза“, категоричен бе социалистът като добави: „Предложихме и на правителството на Борисов, и на служебния кабинет да бъде отворен Държавният резерв, защото там трябва да има кислород и лекарства, които да се използват при нужда. В момента българските граждани, болници и лекари имат нужда от това нещо и не е ясно защо не се прави“, коментира той.

По отношение на липсата на медицински лица Свиленски обясни, че левицата има ясно развита програма за това как трябва да се стимулират българските студенти по медицина, така че да остават в България. „Стигна се до препълнени болници, защото направиха всички болници ковид отделения. За нас правилната политика е да бъдат отделени ковид болници от чисти болници“, обясни социалистът.

Георги Свиленски допълни още, че трябва да бъде прекратена порочната практика и болниците да не са търговски дружества. „Превръщането на здравето в търговия доведе до това състояние на здравната система“, каза още той като посочи, че левицата настоява отдалечените болници да придобият статут на защитени.