Иван Таков: Първи май не е само празник, но и кауза, за която трябва да се борим всеки ден

01.05.2022 г.

"Първи май не е само празник, но и кауза, за която трябва да се борим всеки ден." Това каза председателят на БСП - София Иван Таков по време на тържественото честване на Деня на труда и на международната работническа солидарност и празник на вестник "Дума" и на левия печат, организирано от Градския съвет на столичните социалисти.

От Лятната сцена в Борисовата градина пред гражданите говориха също заместник-министърът на туризма от БСП Мариела Модева, председателят на Младежкото обединение към БСП - София Габриел Вълков, Ваня Григорова от КТ "Подкрепа", Тодор Капитанов от КНСБ, Милена Анева от Независимите синдикални организации на енергетиците в България и представител на "Топлофикация - София" и председателят на СБЖ Снежана Тодорова.

Иван Таков отбеляза, че десетилетия наред трудещите се отстояват правото си за нормални условия на труд и достойно заплащане. "Въпреки това и днес има експлоатация на хора, които работят повече от 12 часа. И днес има различно заплащане за еднакъв труд, отбеляза той. И днес има различно заплащане за труда на мъжете и жените. И днес трудът не винаги е достойно възнаграден. И днес продължава да има работещи бедни. И най-страшното - трудейки се днес, човек няма никакви гаранции за спокойни старини".