Младежкото обединение на БСП-София отбеляза Деня на труда

01.05.2022 г.

"Честит първи май, международен ден на труда! Този празник започва преди повече от 130 години от големи работнически протести за въвеждане на 8 часов работен ден и справедливо заплащане на труда в Чикаго. По същото време, в България, се заражда и идеята на Димитър Благоев - Дядото за създаване на ляво движение, което да защитава правата на трудещите се хора у нас. 130 години по-късно, ние днес сме се събрали тук, защото борбата ни за трудови права продължава. 130 години по-късно същата тази кауза продължава да бъде все толкова актуална." Това заяви председателят на Младежкото обединение в София и кандидатът за председател на Младежкото обединение на БСП Габриел Вълков по време на честването на Денят на труда.Той подчерта, че младите хора бягат от нашата страна с невиждани досега темпове, за да търсят по-добър живот в чужбина.

По думите му всеки четвърти българин живее под прага на бедността, а българите сме най-бързо изчезващата нация в света. 

Според Габриел Вълков именно заради това е толкова важно и участието на БСП както в това правителство, така и във всяко следващо. "Ние сме социалния стълб в управлението на страната и се борим срещу всички тези социални неравенства. Наша основна цел е подобряването на качеството на живот на всеки, за да не трябва нашите баби и дядовци да избират между хляб и лекарства. Ние ще продължим да се борим за достоен труд и достоен живот в България", добави председателят на Младежкото обединение в София.

В заключение той изрази задоволство, че на събитието в София присъстват 100 младежи. "Аз вярвам, че само когато сме обединени и гледаме в една посока, ще успеем да преодолеем всяка трудност, която застане пред нас. Само единни ще успеем, да променим България и да я направим едно по-хубаво място за всички ни", довърши Вълков.