Калоян Паргов поиска оставки на министри заради решения, обслужващи чужди интереси

Фев 11, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 1350

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов поиска оставките на двама министри

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов поиска оставките на двама министри. Това се случи на митинг, иницииран от софийската организация на БСП и Младежкото обединение, под мотото "С Европа, но никога срещу Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!".  Протестът събра пред президентството над 800 граждани, които изразиха недоволството си от санкциите срещу Русия. Лидерът на градската организация на левицата е категоричен, че министърът на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев незабавно трябва да подадат оставка заради взети от тях решения, които обслужват чужди интереси и водят страната ни до поредната катастрофа.

"Продължаваме да настояваме за отговор на въпроса: "Защо, когато Ангела Меркел и Франсоа Оланд търсят изход от конфликтната ситуация между Москва и Киев, българските министри на външните работи и на отбраната, зад гърба на целия народ, взимат решения, обслужващи чужди интереси и водещи ни до поредната национална катастрофа“, настоя Калоян Паргов. Той обясни, че това е причината да поиска оставките на двамата министри. „Както и заради изключителната им некомпетентност и непрозрачност в действията и поведението им", допълни аргументите си Паргов.

"Този протест беше породен от тревогата и гнева, които таим в нас заради опитите България да бъде въвлечена в несправедлива война, в чужда война“, заяви още Калоян Паргов. По неговите думи това е война, която не отговаря на българските интереси, защото и президентът, и правителството със своето поведение превръщат българския народ в заложник на чужди интереси. „Този протест беше срещу войната. Ние искаме мир! Това не е позицията само на БСП, а и на всички прогресивно мислещи хора“, категоричен е той.  „Европа няма нужда от война! Европа има нужда от работни места. Националният ни интерес е категорично против санкции срещу Русия, защото от тях всекидневно страда българската икономика и бизнес. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за това кой взима решенията в тази държава. Настояваме за прозрачност и за цялата истина, която всеки българин трябва да чуе от управляващите!", заключи Калоян Паргов.