Калоян Паргов продължи контакта на Михаил Миков със "Справедлива Русия" и на регионално равнище

Юли 07, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 2468

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов продължи контактите на левицата с партия

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов продължи контактите на левицата с партия "Справедлива Русия", които бяха започнати от лидера на социалистите Михаил Миков. Калоян Паргов води делегация на БСП-София на тридневно посещение в Москва. С него в руската столица са председателят на групата на БСП в СОС Милка Христова и председателят на Националната асоциация за международни отношения Чавдар Минчев.

Първата от срещите на българската делегация в Москва беше с Игор Чистюхин, зам.-председател на московската областна „Дума“ и ръководител на групата депутати на "Справедлива Русия“ в московската областна „Дума“. На нея Калоян Паргов, Милка Христова и Чавдар Минчев продължиха контактите между двете партии, които установиха Михаил Миков и председателят на "Справедлива Русия" Сергей Миронов. Това е първа по рода си среща на градско равнище между българската и руската партия. На срещата двете страни обмениха информация за подготовката на БСП и на "Справедлива Русия" за предстоящите избори - в България на 25 октомври и в Русия на 13-и септември.

"Коментирахме опита на групата на "Справедлива Русия" в Московската областна „Дума“, както и на нашата група от съветници в СОС“, обясни Калоян Паргов. Той допълни, че са се договорили да разработят на експертно ниво проект на програма за сътрудничество между Градската партийна организация в София и тази на "Справедлива Русия" в Московска област. „Планираме да я подпишем през втората половина на септември тази година. Коментирахме доста обстойно и важността на отношенията между двете държави в контекста на това, че над 50% от българите харесват и обичат Русия“, каза още той. „Нашата страна е една от малкото в света, които имат толкова топло отношение към тази държава и това е на база културни, религиозни и исторически връзки между нас. Затова трябва да развиваме сътрудничеството и партньорството ни", коментира Паргов.

Във вторник Калоян Паргов, Милка Христова и Чавдар Минчев ще разговарят с председателя на московската градска „Дума“ Алексей Шапошников. В сряда българската делегация ще гостува в Департамента по Външноикономически и международни отношения в московската „Дума“.