ПОЗИЦИЯ на съветниците от групата на БСП в СОС

Юли 14, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 1747

ОТНОСНО: Директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров  В последния месец срещаме името на Директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров изненадващо често в информации, които не засягат пряко работата му, а са свързани с негова съмнителна дейност

ОТНОСНО: Директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров
 
 
В последния месец срещаме името на Директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров изненадващо често в информации, които не засягат пряко работата му, а са свързани с негова съмнителна дейност.
 
Ние не можем да си позволим да останем безучастни към подобни информации, които предизвикват у гражданското общество на София съмнения за корупционни схеми в Столична община. А още по-малко бихме били толерантни към всякаква подобна дейност, на който и да е от членовете на Столичния общински съвет и неговото управление.
 
По този повод бихме желали официално да зададем няколко въпроса на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. От отговорите й ще стане ясно дали наистина Директорът на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров е свързан с дейност в разрез със законите и ако е така, как ние ще действаме, за да си понесе той съответната наказателна отговорност.
 
Ето и нашите въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова:
 
1. Вярно ли е, че от няколко месеца срещу Директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров тече разследване?
 
2. Отнет ли е достъпът на директора на Дирекция «Сигурност» в Столична община г-н Красимир Димитров до класифицирана информация по Закона за защита на класифицираната информация?
 
3. Ако му е отнет достъпът до класифицирана информация,  кога? И от кога Вие, госпожо Фандъкова, знаете за това?
 
4. Ако му е отнет достъпът до класифицирана информация, защо? Какво нарушение в разрез със Закона за защита на класифицираната информация е извършено, за да му бъде отнет достъпът до класифицирана информация?
 
            Отговорите на тези въпроси ще изяснят и дали управляващите в Столична община са направили опит да прикрият незаконна дейност и да си затворят очите за очевидна корупционна схема, в която участва член на техния екип. Очакваме бързи отговори от кмета г-жа Йорданка Фандъкова. Ние разполагаме с информация по тези въпроси, сега търсим официално потвърждение и предложение за разрешаването на проблема. Искаме да видим действия и отговорност!
 
 
ГРУПА НА БСП В СОС