Видни интелектуалци, общественици и артисти подкрепиха кандидатите на БСП в София

Калоян Паргов: Ще се борим за промяна на модела на управление на столицата

БСП-София даде старт на подписка за регистрация за местните избори, като пред Народния театър „Иван Вазов” интелектуалци, общественици и артисти се събраха да подкрепят социалистите за предстоящата изборна битка. Да изразят своята подкрепа за кандидатите на БСП в София дойдоха и президентът на ПЕС Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Евгения Живкова, Костадин Паскалев, председателят на Съюза на писателите Николай Стоянов, писателят Димитър Томов, издателят Иван Гранитски, легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов, Таню Киряков, Росица Янкова - заместник-министър на труда в кабинета Сакскобургготски, както и други представители на обществения и политически живот.

„Нашият кмет, с всичките му достойнства, с целия опит, който има досега в немалко сфери, е готов за битка за промяна на модела и статуквото в София. Готов е за разбиване на монопола на ГЕРБ в столицата. Ще се бори за една друга София като философия на управление - по-близко до хората, до гражданите и техните проблеми”, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Заедно с него на събитието бяха и всички 24 кандидати за районни кметове, 32-ма кандидати за населени места, както и 61-членната листа за общински съветници в София.

Проф. Михаил Мирчев: Ще се боря, за да победим в столицата

„БСП е в много добра организационна кондиция. Аз ще се боря, за да победим в столицата. Мисля, че можем да спечелим”. Това заяви кандидатът за кмет от БСП за София проф. Михаил Мирчев. Той бе категоричен, че ще се бори за благото на всички. „Искам столицата ни да има ред, да бъде чиста, да има работа за хората. Ще се боря да не се извършват строежи само в центъра на града, но и в останалите квартали, да бъде по-качествено строителството и хората да бъдат по-доволни”, каза той. Другите проблеми, с които проф. Мирчев се ангажира, са бюджетът на столицата да бъде усвояван по-ефективно, да бъде решен проблемът с огромната задлъжнялост, подобряване състоянието на детските градини и зелените училища.