Михаил Мирчев: Време е за справедливост. Да върнем София на столичани

Сеп 25, 2015 Новини БСП 0 2081

Трябва да се смени моделът – да има планиране за 20 години напред, а не хаос

„Време е за справедливост. Идва нашето време. Време е да обърнем София към столичани. Аз това се боря“. Това заяви пред събралото се множество при откриването на кампанията за местните избори кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на София проф. Михаил Мирчев. По думите му трябва да се смени моделът – да има планиране за 20 години напред, а не хаос; да има общ устройствен план, за да може главният архитект да не прави далавери чрез него; да се обърне внимание на улиците, тротоарите, канализацията, училищата, болниците, спортните площадки и в бедните квартали. „Да сменим модела означава и да спрем бандитизма в София. Убеден съм, че с колегите, с които работим, с младите доброволци, които ми помагат, ще направим изборната изненада в София“, категоричен бе той.

Михаил Мирчев заяви, че София е богат град – с милиарден бюджет, неприбрани плащания от общината и възможности за разгръщане на нов бизнес. Той подчерта обаче, че тези пари не отиват за работническите квартали, общинските болници, детски градини и ясли, не отиват и за новата инсталация в Топлофикация, която да ползва новото гориво от завода за преработване на отпадъци и да намалеят сметките за ток на софиянци. Кандидатът за кмет на левицата за София обясни, че има много квартали, които са оставени да запустяват. „Има пари, но няма планиране и има малък ефект от тях. В София уж се строи много и модерно, но общата картина е плачевна“, допълни той.

Михаил Мирчев обясни, че по данни на международни изследователи за последните 5 години общият стандарт на живот на софиянци рязко е спаднал – 15% живеят добре, а за 70% се влошават условията на живот. „Аз като кмет на София ще искам първите 15% да продължават да живеят добре, но столичното кметство да се грижи и за вторите 70% - трудовите хора, обикновени семейства, младите хора“, категоричен бе той.

По думите му ГЕРБ иска още един мандат, за да довърши грабежа на София най-вече от природните ресурси на столицата, минералното й богатство, инфраструктурата. Като примери за това Мирчев даде идеите за строеж на спа център, който да използва общодостъпната минерална вода в центъра на София, идеята за даването на спирките на градския транспорт на концесионери, както и приватизация на Агенция по кадастъра за 15 млн. лв. чиста печалба.  

Калоян Паргов: В София можем да управляваме по-справедливо, с мисъл за хората

„Вие ми давате куража, че можем да се преборим за София. Можем тук да управляваме по-справедливо, с мисъл за хората”. С тези думи председателят на БСП-София Калоян Паргов се обърна към събралото се множество по време на откриването на кампанията за местните избори. Според него София и България имат нужда от промяна. Той припомни, че в последния месец са се случили много неща. „Бяхме оплювани и критикувани. Предвиждаха крах на БСП и че ще ни изтрият от политическата карта на България. Но има едно доказателство, което показа, че много ги е страх от нас и това, което сме готови да направим за хората, София и България на изборите, а именно да разбием монопола на ГЕРБ”, подчерта Паргов. Той е категоричен, че като социалисти и носители на автентичното ляво, БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ. „Тези дни нашите народни представители го доказаха, когато се изправиха срещу всички партии и готвените промени в Конституцията. Стана ясно коя е управляващата коалиция и съглашението и коя е единствената опозиция в България”, каза още той.

 Паргов обясни защо за първи път се прави подобно мероприятие в Люлин. „През последните 9 месеца ние водихме една кампания под мотото „Другото лице на София”. Това не е само нашият кандидат за кмет, който седи много по-добре от сегашния. Другото лице на София е философия”, обясни той. По неговите думи София не е само на жълтите павета, на метрото и на големите проекти. „Тя е на Люлин, Орландовци, крайните квартали и крайградски села. В нашите ръце е да променим модела на управление в града. От нас зависи как ще се управлява столицата в следващите 4 години”, категоричен е лидерът на столичните социалисти. Той е на мнение, че задачата е трудна и няма да  бъде лесно, но подчерта, че на БСП никога не й е било лесно.

Тодор Булев: Ще победим със своя професионализъм

„На предстоящите избори ще победим със своят професионализъм“, заяви кандидатът за кмет на левицата за район Люлин. „Ние, които сме тук, можем да направим така, че за един мандат да постигнем много. Аз съм свързал живота и кариерата си с Люлин и със София, и за мен това е шанс, като професионалист, да дам това, което мога“, подчерта Булев.

Той бе категоричен, че Люлин има нужда от културен дом, търговски център, търговска улица, пешеходни улици, научно-производствена зона, зона за развитие на високи технологии. „Люлин има възможност за това и има нужда от това. И той като другите квартали на София има нужда да се развива“, заключи Тодор Булев.

На откриването присъстващите се запознаха и с останалите кандидати на БСП за кметове в София:  район Средец – Николай Маринов; район Красно село – Бойко Митов; район Възраждане – Иван Таков; район Оборище – Иван Ченчев; район Сердика – Ленко Петканин; район Подуяне – Анатоли Станкулов; район Слатина – Елица Иванова; район Изгрев – Невелина Стойнева; район Лозенец – Румен Георгиев; район Триадица – Диана Тонова; район Красна поляна – Надя Димчева; район Илинден – Денислав Николов; район Надежда – Марин Стоянов; район Искър – Борис Цветков; район Младост – ген. Стефан Стефанов; район Студентски – Георги Натов; район Витоша – Орлин Баташки; район Овча купел – Мариника Якова; район Връбница – Християн Кръстев; район Нови Искър – Калинка Николова; район Кремиковци – Ивайло Алексиев; район Панчарево – Бойко Петев; район Банкя – Елмира Котева.