Кандидатът за кмет на Средец от БСП лява България Николай Маринов: Столична община нехае за сградите – паметници на културата в София

Сеп 30, 2015 СОФИЯ Новини Избори 0 2352

Сградите вече са необратимо разрушени и са загубени за бъдещите поколения

Кандидатът за кмет на район Средец Николай Маринов  и кандидати за общински съветници от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се срещнаха с граждани пред къщата на министър­председателя И.Е.Гешов, на бул. "Патриарх Евтимий" No 7 . Маринов отбеляза, че сградата е паметник на културата с категория местно значение и е пред разруха. Той запозна обществеността с проблема на паметниците на културата в район Средец и в София, като цяло. Въпреки разпоредбите на Закона за културното наследство, Столична община не предприема нищо, за да изпълни закона и да опази сградите паметници на културата. „Сградите вече са необратимо разрушени и са загубени за бъдещите поколения“, коментираха присъстващите.

„Скъпи съграждани, това е лицето на нашата столица и на нашата родина България. Това е нашата култура на управление. Не желая нашите деца да не познават нищо от своето минало и да се срамуват от това лице на София. Искам ново лице на София. Поемам ангажимент пред вас, след като бъда избран за кмет да не допускам повече такива гледки“, заяви кандидатът за кмет Николай Маринов и обяви, че ще потърси отговорност на длъжностните лица в район Средец и Столична община, като сигнализира прокуратурата за нарушение на разпоредбите на ЗКН.