Кандидатът на БСП за районен кмет Иван Таков: „Възраждане“ се нуждае от много работа, за да се превърне в приветливо място

Окт 18, 2015 СОФИЯ Новини Избори 1 1610

Като общински съветник от групата на БСП, аз съдействах да бъдат изградени 2 спортни и 6 детски площадки в района

Проблемите в район „Възраждане” и желанието за промяна бяха сред основните теми, в разговорите с граждани на кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на София проф. Михаил Мирчев, за районен кмет Иван Таков и за общински съветници Бойко Маринков, Александър Грозданов и Петър Кичашки, по време на обиколката им на пазара „Димитър Петков” и по улиците „Цар Симеон”, „Пиротска” и бул. „Ал. Стамболийски”. Хората се оплакаха от разбитите тротоари, лошата инфраструктура в района и нуждата от повече спортни площадки. Родители, бивши възпитаници на 30-то СОУ са възмутени и от факта, че басейнът в училището не работи повече от 20 години, а децата нямат къде да спортуват. „Като общински съветник от групата на БСП, аз съдействах да бъдат изградени 2 спортни и 6 детски площадки в района. След 10-годишна борба и огромни усилия от наша страна започна и изграждането на парк „Възраждане“. Давам си сметка, че това далеч не е достатъчно и районът се нуждае от много работа, за да се превърне в приветливо място за живеене“, заяви кандидатът за кмет на района Иван Таков.

Друг важен за живеещите във „Възраждане“ проблем е големият брой нелегални имигранти, които са се заселили в района и липсата на сигурност. Според Иван Таков проблемът с битовата престъпност и сигурността като цяло, може да се реши с по-засилено присъствие на Общинска полиция в района.

Кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ посетиха църквата „Св. Никола” и поднесоха цветя на паметника на загиналите българи, при изпълнение на служебните си задължения. Поклониха се пред паметниците на Македоно-одринското опълчение и бюста-паметник на екзарх Антим I. Посетиха къщата музей „Георги Димитров” и отдадоха почит пред скромния паметен знак в градината „Св. Никола”, посветен на първия безспорен авторитет на лява България Димитър Благоев–Дядото.