ПОЗИЦИЯ на Изпълнителното бюро на градската организация на БСП град София

Окт 22, 2015 СОФИЯ Новини Избори 0 1522

Във връзка с организирането и провеждането на местните избори в София

Във връзка с организирането и провеждането на местните избори в София, ние от БСП ще направим всичко, което е по силите ни, изборният процес да протече честно, без манипулации и при стриктно спазване на Изборния кодекс. За целта ще предприемем следните действия:

•Ще извършим паралелно преброяване на гласовете;
•Ще организираме стриктно наблюдение на протичането на изборния процес;
•Ще отделим особено внимание на преброяването на всички видове изборни бюлетини и на изготвянето и оформянето на протоколите;
•До 40 минути, след приключването на изборния процес в секциите, данните ще бъдат подадени в Градския предизборен щаб;
•Стриктно ще проследим придвижването на протоколите от секциите до Общинската избирателна комисия и съответствието на предадените протоколи с оригиналите;
•Стриктно ще наблюдаваме обработката на протоколите в Общинската избирателна комисия.

Предприемаме тези превантивни мерки, защото хората, които организират изборите са същите, които извършиха изборните нарушения на местните избори през 2011 година, в зала Универсиада.

Искрено се надяваме, че този път депутати от ГЕРБ и представители на общинската администрация няма да оказват „медицинска“ помощ на бременни и хора в неравностойно положение и да прилагат други сърцераздирателни трикове.

Препоръчваме на тези, които са забравили какво се случваше тогава, да изгледат отново видеоматериалите от изборната нощ през 2011 година.