Ген. Румен Радев пред над 1000 младежи: Вие ще донесете промяната. Не се поддавайте на апатията

Nov 01, 2016 Новини БСП 0 1773

Обръщение на кандидата за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред над 1000 младежи, събрали се на младежка среща в НДК

Млади приятели, за мен е огромна чест да бъдем заедно тази вечер, на този свещен български празник, ден, в който почитаме паметта  на велики знайни и незнайни българи, които  запалиха тази искра на българщината, с достойнство и устрем я пренесоха през вековете, за да топли нашите сърца и да ни дава кураж. Младите хора са будители по призвание. Кой друг, ако не млад човек да мечтае, да се бори, да събори статуквото, да гради бъдещето. Вие сте бъдещето, вие ще разбиете статуквото, вие ще донесете промяната, от която имаме нужда. Затова на тези избори не оставайте в къщи. Всички знаем как се правят избори. Първи, в ранни зори тръгват най-възрастните хора, работещите в средата на деня, а младите, в последните години, не гласуват масово. Този път се обръщам към всички вас - не го правете. Не харизвайте съдбата си на други. Тази съдба е вашата. Искам да ви благодаря, че днес вие сте останали в България и страната може да разчита на вас.

Много трябва да променим, да изведем България от безпътицата, от загубата на национално достойнство и да я доведем, като достойна държава там, където й е мястото в ЕС. Кой друг, ако не вие? Нека да направим България с такова образование, че всеки млад човек да може да открие таланта си и да го развие. Да изградим икономика и трудова заетост, че да успее да реализира по най-добрия начин този талант и да бъде удовлетворен от себе си, да не търси алтернативни пътища навън. Нека направим така, че тази Европа, за която мечтаем, и където бягат хиляди ваши връстници, да я изградим тук, защото ние сме част от Европа и трябва да го осъзнаем. Няма да бъде лесно и има много неща, които всички заедно трябва да ги свършим.

Трябва да излезем от това състояние на примирение. Най-сетне да си постави високи цели. Младите хора са тези, които се борят за високите цели. Нека положим усилия да се придвижим напред и повишим стандарта си на живот. Затова трябва ясна визия и програма за повишаване благосъстоянието и стандарта ни на живот. Трябва ни сигурност, достойнство и онзи спойващ елемент, наречен духовност и вие младите я носите в себе си.

Опитаха се да ме обвинят, че съм бил рисков играч. Във всеки полет има риск, но той трябва да е премерен. Зад него винаги трябва да стои кауза. Нека с вашия премерен риск и вдъхновение да полетим заедно към онази цел, която България очаква отдавна. Не се поддавайте на апатията, на страха. Опитват се да ни притиснат по всякакъв начин, но ние няма да се поддадем, защото ние сме силни с нашата кауза: България за нас, за бъдещето на нашите деца, всички заедно, не на страха и победа на 6 ноември!