Мариела Модева: Нашата кауза е социална Европа

Май 17, 2019 СОФИЯ Новини Избори 0 1631

17.05.2019

 Нашата кауза е социална Европа“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" проф. Мариела Модева по време на среща с граждани в софийския квартал "Орландовци". След срещата тя се разходи в квартала и обсъди с различни хора проблемите в района.

"Наложителна е промяната на модела, по който десницата управлява Европа. Затова ще се борим за максимален брой места в Европейския парламент, за да може всички наши идеи и предложения във "Визия за Европа" да станат реалност, коментира проф. Модева. Като приоритет на „БСП за България“ тя изтъкна достойното заплащане,както и намаляване на неравенствата в рамките на ЕС".

 Проф. Модева добави, че нейните лични каузи са свързани с кохезионната политика, която трябва да бъде приоритет. "Така ще може да бъде ускорено преодоляването на проблемите на изоставащите региони, в образованието, науката и иновациите", изтъкня тя. “На нас, българите, най-големият ни проблем са ниските доходи и чувството, че не сме равнопоставени на другите европейски народи. Моята основна кауза е да върнем хората в центъра на европейските политики“, заяви Модева, като подчерта важността на промяната в доходите и качеството  на живот. “Ако това не се случи, няма да се върне вярата, че Европейският съюз има бъдеще, и ще продължат стремежите за Европа на две скорости, както и сепаратистките настроения", коментира още кандатът на левицата.

Проф.  Мариела Модева отбеляза и факта, че на днешната дата, през 1954 година, България се присъединява към ЮНЕСКО. Тя припомни мотото на организацията- че мирът е създаден, не за да се нарушава, а за да подпомага интелектуалната и нравствената солидарност на човечеството.