Георги Свиленски: БСП е единствената възможна партия, която е способна да свали ГЕРБ от управлението

Фев 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 1231

Не може 12 години БСП да казва, че това управление е вредно, а след изборите да каже, че то е възможен партньор

„В листата на БСП има над 90 човека гражданска квота и коалиционни партньори, което показва едно отваряне и на партията, и на коалицията към обществото и към общественото мнение. Сред кандидатите, които ще бъдат утвърдени, има известни професионалисти в сферата на науката, изкуството, иновациите, медицината, професори и доценти“, така обобщи  заместник председателят на Парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски участието на различни експерти списъците на кандидатите за депутати в 45-то Народно събрание от БСП.

По време на гостуването му в Нова тв на въпроса кой от БСП биха поставили за министър-председател, ако социалистите съставят правителство, Свиленски отговори: „Такова предложение нямаме, защото трябва да бъде утвърдено от Националния съвет. Практиката назад в историята показва, че председателят на най-голямата парламентарна група е фаворит за този пост“

По казуса за възможните коалиции след парламентарните избори на 4 април, Георги Свиленски беше категоричен: „Всяка партия, която е за това да не се краде в държавата, да не се опорочават обществени поръчки, болниците да не са търговски дружества, в образованието един учебник по един предмет да е за един клас и въвеждането на подоходно данъчно облагане, е добре дошла на масата на преговорите.“

По думите му невъзможен партньор за БСП е този, който иска да продължи същото управление на държавата, като даде за пример партия ГЕРБ. „Това е политическата партия, която е олицетворение на този порочен модел. Не може 12 години ние да казваме, че това управление е вредно и опасно за държавата и след изборите да кажем, че са възможен партньор“, посочи Свиленски. „Променихме партията и имаме претенциите да успеем да променим и държавата“, каза още той.

Според социалиста, за да може някой да състави правителство е важно българските граждани да излязат и да гласуват.

„Социалистическата партия е една от възможните да състави правителство и единствената, която може да свали ГЕРБ от управлението“, коментира Георги Свиленски и допълни, че в момента БСП е съсредоточена в това да проведе честни избори, да не допусне тяхното опорочаване, и да представи платформата си пред българските граждани.

„Господин Радев получава нашата подкрепа в политиките и в действията, които провежда като президент. Четири години той си изпълнява предизборната програма, с която ние го избрахме“, заяви Георги Свиленски по повод дебатите за подкрепа на президента, който неотдавна направи заявка, че ще се кандидатира на поста за втори мандат.