Георги Свиленски, председател на Предизборния щаб на БСП и водач на листата в 24 МИР в София: Не е опасно да се гласува, опасно е ГЕРБ да спечели

Мар 06, 2021 СОФИЯ Новини Избори 0 668

06.03.2021г.

"Кампанията ни ще покаже нашите алтернативни предложения - във всеки един сектор, за всеки един проблем. Очаквам от всички политически сили да бъдат откровени с избирателите си, да бъдат честни и сега, и след изборите. Почти нямам съмнение, че БСП ще спечели изборите. БСП ще бъде първа политическа сила, въпреки социологическите прогнози, които излизаха през последните седмици“, отбеляза категорично Георги Свиленски, председател на предизборния щаб на БСП.

Свиленски, който е и водач на листата в 24-ти МИР в София заяви пред камерите на Предизборно студио на БСТВ: „Предстои един месец кампания, през която партиите ще могат да покажат на своите избиратели българските граждани какво предлагат и БСП ще бъде тази партия, която ще разкаже най-добре своите предложения. Само да се обещава няма смисъл, когато БСП спечели изборите може да реализира всички поети ангажименти".

Той бе категоричен: "ГЕРБ направиха всичко възможно изборите да протекат както са протичали през последните 12 години, когато те са ги организирали. Ние поискахме само машинно гласуване, за да се преустанови практиката с недействителните бюлетини, със сгрешените протоколи, висенето по нощите да се предават протоколи, всичко това се решаваше чрез въвеждане на машинното гласуване. Въвеждането на видеонаблюдението щеше да гарантира честността на преброяването и това какво се случва след 20:00 часа. Всички тези неща ги отхвърлиха. Призовавам всички български граждани да използват машинното гласуване, безопасно е, няма никакъв повод за притеснение. Само масовото гласуване ще ни спаси от купения, корпоративния вот", посочи социалистът.

На въпроса дали Свиленски се притеснява, че хората, особено възрастните могат да се уплашат от тръбенето на нарастващата бройка заразени и няма да отидат да гласуват той отговори: "Да, неминуемо ще даде отражение, това е целта на всички тези действия. Част от кампанията ни ще бъде да покажем и да убедим българските граждани, че не е толкова опасно да се отиде да се гласува и че по-опасно е да си останеш вкъщи и ГЕРБ да спечели. Новото управление би се справило по-добре със здравната и социална криза. Хората чакат, ваксини няма, личните лекари стоят с хладилните чанти и чакат поръчаните ваксини. Правителството отхвърли днес нашето предложение за доставяне на руските ваксини, с аргументи, че се лобира за една фирма, а Еврокомисията в същото време разреши на другите държави."

"Ние предлагаме минимална работна заплата от 720 лв. Няма справяне с демографската криза, освен ако не приложим мерки за това младите семейства да остават в България. Всички неща са изчислени, щом спрат кражбите ще има пари за всичко. Предлагаме премахването на плоския данък, което ще облекчи много хора и подоходно облагане за хора, получаващи над максималната работна заплата от 3600 лв.", разясни част от програмата на БСП Георги Свиленски.

"БСП този път залага на хора които са се доказали в тяхната сфера, имаме хора от научните общности, медицински специалисти, лекари, професори, хора известни във спорта, имаме представител и на „Левски“ и на ЦСКА. Покрили сме целия спектър от сектори, които трябва да бъдат обезпечени при влизане във управлението. Като видях листите на опонентите не останах толкова приятно изненадан и тук БСП има огромно преимущество", подчерта председателят на Предизборния щаб на левицата.

Той направи и тежка констатация: "Всеки един български гражданин изпитва на гърба си щетите от корупцията в държавата, това е признато също и от европейските партньори на Борисов, че България е най-корумпираната държава. Първата работа на следващото правителство е да изкорени корупцията. Това не може да бъде основния движещ импулс на управлението. Ще променим законодателството така, че корупцията да не е държавна политика"

"За съжаление в рамките на този мандат България загуби своето летище, което се намира на територията на 24-ти МИР. Всички очаквахме от тази концесия да постъпят милиони от концесионни такси, да има втора писна и трети терминал. За съжаление преди седмица разбрахме, че нищо от това няма да е възможно, тъй като сегашното Правителство се готви да освободи концесионера от плащане на такси в рамките на следващите 10 години. На това нещо БСП ще сложи край. Когато на 4-ти април когато минат изборите и БСП ги спечели, първото нещо, което ще направи е отново да постави въпроса за прекратяване на концесията на летище София, тъй като все още я има тази възможност", изтъкна Свиленски.