Емил Георгиев, кандидат за народен представител в 23 МИР в София: Наложителна е промяна на Закона за концесиите и Закона за енергетиката

Мар 19, 2021 СОФИЯ Новини БСП 0 904

19.03.2021г.

"Ако изборите са прозрачни и честни, няма как да не спечелим. Това ще са най-тежките избори от 1991 г. насам, очакваме огромна манипулация, както винаги. Хората не са толкова наивни, колкото нашите управници смятат, че са. Честта се доказва с действия, не със самохвалство, каквото се наблюдава при нашите опоненти. Аз съм оптимист за тези избори, вярвам в добрия изход. При всички положения моите инициативи в Народното събрание ще са свързани с опазването на околната среда и със защита правата на потребителите. През годините водихме много тежки битки за защита на природата. Разкрихме далаверата с балите от Италия, водихме тежка битка за качеството на водата в Хасково и много други. Ако бъда избран за народен представител, една от първите ми задачи ще бъде промяна на Закона за концесиите, увеличаване на концесионната такса, отнемане на разрешителното на този цех за изгаряне на гуми във Видин, промяна на Закона за енергетиката, както и въвеждане на облекчени условия за развитие на земеделието и животновъдството", заяви Емил Георгиев, кандидат за народен представител на "БСП за България" в 23-ти МИР в София в предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.

На въпроса позволява ли властта спекула в условия на пандемия, Георгиев коментира: "Няма съмнение, че спекулират, но въобще не се интересуват. Спекула има с медицински консумативи, с хранителни продукти, тихомълком се повишават цените на продуктите. На всичкото отгоре се пускат неистини в публичното пространство за състава на определени млечни храни и някои хора спекулират с информацията какво точно е в състава на млякото на прах. За съжаление, получаваме оплаквания от потребители, които започват да се затрудняват да обслужват и банковите си кредити, което е пряко свързано с двата локдауна, които имахме досега. Много е тежко положението, а в същото време няма помощ за хората. Днес чух по една телевизия, че ресторантьори предлагат пълен локдаун, което е пълно безумие и безочлива лъжа. Тези хора можеха да си поемат въздух едва за две седмици. Това е игра на котка и мишка", категорично посочи Георгиев.

Напоследък по отново станалия популярен въпрос за Истанбулската конвенция, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че докато е на поста си ще подкрепя хората, които са я подкрепили и също са против Конвенцията.

В тази връзка Емил Георгиев подчерта: "Ние от „Екогласност“ още през 2018 г. излязохме с декларация против конвенцията, но не й се обърна никакво внимание. Тази група хора и персоната Сергей Станишев правят опити за отричане на човешката същност като мъж и жена, опити за подмяна на чисто човешки ценности и традиции за брак, семейство и възпитание. Ние сме категорично против. Някои хора решиха, че могат да регенерират това, което е ставало навреме в Римската империя", коментира още Георгиев.