Д-р Георги Димов, кандидат за народен представител от "БСП за България" в 23 МИР в София: Ако този модел на управление не се промени, България ще се превърне в територия на чужди бази, интереси, и на олигархията

Мар 30, 2021 Новини БСП в медиите 0 595

30.03.2021г.

"Дадохме си ясна сметка, че тази политика, която се провежда последните 10 години доведе България до тотално унищожение. България се превърна в страна на сферата на услугите и в момента в режим на пандемия страната ни загива икономически. Имахме важна геополитическа роля в света, център на Балканите, а сега България е заобикаляна от основните геоикономически пътища. Да не забравим, че българската армия е по-малко, отколкото след подписването на Ньойския договор. Огромни ресурси, разпилени в самолети на хартия, трасета, които ни заобикалят и ваксини, които не получаваме. ГЕРБ извършиха социално убийство на целия български народ. Те не четат и не разбират, говорят за една геополитическа чалга. Ако този модел на управление не се промени, България ще се превърне в територия на чужди бази, интереси, и на олигархията", заяви д-р Георги Димов, кандидат за народен представител от "БСП за България" в 23 МИР в София за зрителите на "Думата е ваша" по БСТВ.

Д-р Димов разясни още каква е позицията на БСП и какви цели има в платформата си: "БСП заема изключително правилна позиция. Единствената партия, която застана с програма, със социални консервативни мерки, със запазване конструкцията на държавата и спиране на пренаписване на историята. Ние ще спрем процеса на обезличаване, който ГЕРБ води над 10 години. Ще спрем влиянието на чуждите фондации, докато водим една лява социална политика за подпомагане на хората. ГЕРБ прилича на една партия, която носи леген и гледа да не го разлее, нито е българска, нито е патриотична, а боготвори своята олигархия. За 30 години държавата не само се деиндустриализира, а и бяха изгонени младите поколения, България е на последно място по демографски проучвания. Именно затова е тази битка на 4-ти април, ние да можем да запазим държавата такава, каквато я познаваме, и да бъде такава за нашите деца и внуци. Българите в чужбина бяха изгонени по икономически причини от България, те надвишават няколко милиона. В България се оказа, че държавата е подчинена на частния интерес. Неолиберализмът доведе до това държавата да бъде превърната в корпорация на частния интерес. Страната ни бе влята в един пазар, който изсмука нашата икономика след приемането ни в ЕС. Неолиберализмът доведе до това."