Николай Маринов: “БСП за България“ се стреми да бъде първа политическа сила на предстоящите избори

Юни 29, 2021 Новини БСП в медиите 0 1331

ББР трябва да се върне към основните си функции – насърчаване на малкия и средния бизнес

„Положението у нас не е розово, финансовото състояние на държавата също, защото ГЕРБ остави празна хазна. Ще се наложи следващото НС да актуализира бюджета. Стоките от първа необходимост и горивата са с по-високи цени и това е осезаемо. Увеличаването на минималната работна заплата няма да реши проблемите на българите, но ще е първа стъпка в тази посока.“ Това заяви кандидатът за народен представител от листата на коалиция “БСП за България“ в 24-ти МИР София Николай Маринов в ефира на радио “Фокус“.

В предаването  „Добър ден, България“ той обясни, че БСП предвижда редица мерки за подобряване на финансовото състояние на българите.

„Една от мерките ни ще е индексация на пенсиите. Предвиждаме и индексации и увеличение на минималната работна заплата. Преразглеждане на данъците от гледна точка на минималния осигурителен праг, за да може тежестта от хората с минимални доходи да се преразпределени справедливо“, каза още той.

Маринов коментира и работата на Българската банка за развитие: „Ако тя се върне към основните си функции и насърчава малкият и среден бизнес, съществуването й няма да е напразно“, категоричен бе той.

Според него е по-добре, че предното правителство на ГЕРБ не е внесло Плана за възстановяване и развитие. Маринов заяви, че служебното правителство актуализира този план и до края на мандата си трябва да го внесе.

„Не мисля, че ще изгубим, по-скоро ще спечелим, като внесем адекватен и смислен план. Крайният срок на ЕС още не е изтекъл и комисията ще го приеме. Въпросът е той да е актуален, да е с грижа за хората и тези 12 милиарда да бъдат отпуснати. Очаква се това да е първият транш от месец - два след одобрението на плана“, обясни Николай Маринов.

„БСП за България“ се стреми да бъде първа политическа сила на предстоящите избори, а какво ще се случи ще решат избирателите“, коментира той като уточни, че едва след изборите може да се говори за коалиции.

На финала Николай Маринов призова хората да гласуват за по-добър и справедлив живот с №4.