Велизар Енчев: БСП предлага преизчисление на пенсиите и вдигане на минималната заплата

Nov 01, 2021 Новини Избори 0 2797

01.11.2021 г.

“Преизчислението на пенсиите, вдигането на минималната работна заплата и компенсация за бизнеса със свръхпечалбите на енергийните дружества са част от спешните мерки, които веднага трябва да се предприемат за излизането от икономическата криза. Първата работа на парламентарната група на “БСП за България“ ще бъде да се предложи в Бюджет 2022 г. добавките за пенсионерите от 120 лева да бъдат продължени поне до април.“ Това заяви Велизар Енчев, кандидат за народен представител от листата на “БСП за България“ в 23 МИР-София в ефира на БНТ.

По думите му е изключително важно да има социална справедливост. „Не може да си пенсиониран на една и съща работа, с един и същ стаж, но пенсията да е различна. Формулата на БСП за индексация спрямо осигурителния доход от 2018 г. е социална и справедлива“, категоричен бе той.

Енчев обясни, че при разговорите за бъдещ кабинет БСП ще постави още темите за помощта за младите семейства и енергийните помощи. „Енергийната, социалната и пенсионната криза трябва да бъдат преодоляни с решителни мерки, каквито ние предлагаме“, категоричен бе той.