Христо Проданов: В актуализацията на бюджета има пари за компенсация на бизнеса

Nov 02, 2021 Новини Избори 0 1001

До края на 2021 г. да бъдат изплатени всички обещани помощи на бизнеса

„В актуализацията на бюджета има пари за компенсация на бизнеса, специално за сектор “Туризъм“ те са 70 млн., така че не знам каква е причината правителството да се бави с изплащането им.“ Това заяви Христо Проданов, водач на листата на "БСП за България" в 23 МИР София, в ефира на NovaNews. Той допълни, че не можем да говорим за липса на пари, при положение че те са заложени официално в държавния бюджет.

В предаването “Твоят ден“ социалистът обясни, че един от основните моменти в Плана за първите 100 дни на БСП е до края на 2021 година всички обещани помощи да бъдат изплатени на бизнеса. Друга мярка, която левицата предлага, е намаляване на ДДС на енергоносителите, защото голяма част от производствата в момента затварят поради невъзможност да си плащат тока.

Във връзка с развитието на туризма Проданов обясни, че едно от най-важните неща е имиджът на дестинацията: „Имиджът на дестинация България в момента не е добър, защото се водим за високорискова зона“, посочи той като добави, че трябва да бъдат взети необходимите мерки за следващия сезон още отсега.