Габриел Вълков, МО на БСП: Имаме политики, с които можем да задържим и да върнем младите хора в България

Nov 03, 2021 Новини Избори 0 976

02.11.2021 г.

„Всяка една партия трябва да извади максимално млади хора напред, за да промени както себе си, така и пред цяла България авторитета си“, сподели Габриел Вълков – председател на МО на БСП в София по БСТВ. „Когато изляза да агитирам за БСП хората виждат, че в БСП има млади хора“, призна младият социалист.

„Връщането на младите хора в България не може да бъде постигнато от една партия. Трябва всеобщ разговор с всички останали партии за това, което трябва да направим, за да върнем младите хора в България. Ние като МО на БСП имаме политики, с които можем да задържим и да върнем младите хора в България. Четири приоритета имаме в програмата – работна среда и справедливост, образование, култура, технологии и иновации, спорт и околна среда.  Върху всеки сектор ние сме предложили младежки политики“, посочи Вълков.

Той поясни, че в ръцете на управляващите е механизмът за връщане на младите у нас: „Народното събрание може да промени това чрез вдигане на минималната работна заплата. И това, което предлага БСП – до 26-годишна възраст всеки българин да не плаща ДОО. БСП винаги е била гарант за разумни решения в държавата. Ние сме различна партия, бореща се срещу статуквото, партия с опит, което е разликата. БСП е партията, която може да реши проблемите. Имаме капацитета да решим проблемите през кадри“, подчерта Вълков.

„Трябва да бъдат изчистени избирателните списъци – имаме поне 1 млн. мъртви души и когато те се изчистят, ще видим, че избирателната активност е друга“, коментира младият социалист един от недъзите на изборния процес у нас.