Христо Проданов: БСП предлага временен мораториум на износа на дърва

Nov 04, 2021 Новини Избори 0 1013

Настояваме за политически разговор и политически позиции

„В момента имаме недостиг на дърва, това са 1 237 000 български семейства. В същото време дървата и пелетите са изключително скъпи, а на границата с Гърция е пълно с камиони с дърва. Затова ние предлагаме временен мораториум на износа на дърва.“ Това заяви Христо Проданов, водач на листата на "БСП за ългария" в 23 МИР София, в ефира на Бг он еър.

Социалистът обясни, че след изборите трябва незабавно да се предприемат и мерки относно високите цени на тока: „Това, което се случи със сметките на бизнеса не бива да се повтаря с битовите сметки, които от 1 януари трябва също да излязат на свободния пазар. Затова ние предлагаме да се отложи максимално този срок, за да не станат сметките двойни и тройни. Това ще е пагубно и ще доведе до социално напрежение“, подчерта той и припомни, че от левицата предупеждаваха, че училищата, детските градини и социалните домове не трябва да излизат на този пазар.

„Случва се това, за което БСП повече от 1 година предупреждаваше. Затова настояваме за политически разговор, за политически позиции, за да може хората да анаправят информиран избор за кого да гласуват и коя партия ще реши проблемите им“, каза още Проданов.