Георги Свиленски: Първата цел на БСП ще бъде повишаване на доходите на българските граждани

Nov 11, 2021 Новини Избори 0 1273

С №33 България ще тръгне по пътя на промяната и на по-доброто развитие

„Доходите на българските граждани и повишаването на цените са основен приоритет за БСП, затова нашата първа цел в следващия парламент е именно повишаването на доходите на българските граждани и спирането на растежа на цените, защото той става непосилен.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 24 МИР – София, Георги Свиленски, в ефира на България он еър.

Като спешни мерки левицата предлага преизчисление на пенсиите, тъй кат пенсионерите са най-засегнати от всичките кризи. „Преизчисляване на база доход от 2018г., защото това е справедливото преизчисляване“, заяви социалистът като посочи какво още предлага БСП: „Намаляване на ДДС на храните от малката потребителска кошница, въвеждането на подоходно семейно облагани, тоест на всяко работещо семейство за всяко дете по 550 лева необлагаем доход“, обясни той.

Свиленски призова българските граждани да гласуват на 14-ноември като заяви: „Важно е парламентът да има легитимност. С №33 и коалиция “БСП за България“ страната ни ще тръгне по пътя на промяната и на по-доброто развитие“, заключи той.