Борис Цветков, БСП: С негласуването правим тежестта на административния, купения и корпоративен вот голяма

Nov 12, 2021 Новини Избори 0 1462

12.11.2021 г.

„България още преди години трябваше да изпълни решението, което бяхме взели, мисля, че още в 42-то Народно събрание /НС/, да се въведе машинно гласуване. Поради спецификите на българския изборен процес. ГЕРБ дълги години отлагаха и не го направиха. В район „Искър“ сега се разследват изборите отпреди две години. Сега при това стресиране на купувачите на ГЕРБ, резултатът ще им е по-лош и те няма как да го обяснят и ще кажат: „Ами там нещо с тези машини са направили шашмалогии“. Така обясни в ефира на БСТВ истерията с появяването на машини за гласуване по различни места у нас, извън поръчаните от ЦИК, Борис Цветков – кандидат за депутат от „БСП за България“ от 24 МИР в София.

„София е богат град, но много голяма част е открадната. Става въпрос за терени, заемки, всякакви схеми. В кварталите, грубо казано, има по 8 кв. м общинска площ и няма къде пенсионерите да опитат да се съберат. Но въпреки този грабеж на ресурси има огромни възможности: „Топлофикация“ – огромно предприятие, социално предприятие, което може да генерира приходи. И се оказва, че с некадърното управление и източване, сега последните 2 години със сагата на ГЕРБ е следната: да усвоят едни европейски пари, за да направят изгарянето тук на т.нар. rdf-бали, коментира Цветков и посочи поредица от проблеми в столицата, които имат своето решение.

„Българите трябва да гласуват. С негласуването ние правим тежестта на административния, купения, корпоративния вот голяма“, категоричен бе Борис Цветков по БСТВ.