Христо Проданов, БСП: Показахме, че каквото предлагаме като опозиция, го реализираме в управлението

Сеп 05, 2022 Новини Избори 0 1376

Ние сме автентичният борец срещу модела “ГЕРБ-ДПС”

“Ние показахме, че това, което предлагаме като опозиция, когато имаме възможността да го реализираме, го правим.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в 23 МИР-София Христо Проданов в предаването “На фокус” по Нова телевизия.

Като пример той посочи социалните придобивки, които са факт, благодарение на участието на БСП в управлението. “12 години БСП се бори за безплатни детски градини. Тогава ГЕРБ ни казваха, че това е популизъм и е невъзможно. Е, видяхте, че е възможно. Увеличението на пенсиите - това, което Борисов направи за пенсионерите - 167 лв. За 12 години, ние го направихме за 7 месеца”, подчерта Проданов.

По отношение на наводненията в Карловско социалистът коментира, че е важно  общината и държавата да последват примера на съпричастност на хората, които помагат на пострадалите и в извозването на отпадъци от разрушенията. Той отбеляза, че само, когато стават такива бедствия, властта се сеща за състоянията на водните басейни.

“Сегашният директор на ДКК, когато по време на Борисов бяха отпуснати 600 млн. лв. за ремонт на язовирите и не беше направена нито една язовирна стена за 4 години парите незнайно къде отидоха, е бил в борда на директорите. Корнелия Нинова като министър подаде множество сигнали до Сметната палата и впоследствие до прокуратурата, защото бяха открити нарушения”, припомни Христо Проданов.

Кандидатът за народен представител от левицата бе категоричен, че не се притеснява от това, че служебното правителство сменя един или друг кадър, а от това, че че се връща моделът “ГЕРБ-ДПС”.

“Ние сме автентичният борец срещу този модел. Били сме последователни в битката си срещу модела, а можехме да бъдем част от него, защото ни бяха предлагани постове. Тогава ние се опълчихме и продължаваме да се опълчваме”, категоричен бе Проданов.