Христо Проданов: Инициативите за увеличението на пенсиите и безплатните детски градини са изцяло на БСП

Сеп 08, 2022 Новини Избори 0 5148

В програмата сме предвидили мерки, насочени към младите хора и студентите, заяви Таня Мирчева, номер 4 в листата в 23 МИР

„По много причини е очевидно, че служебното правителство атакува БСП. Още със самото му назначаване, с кадровата чистка, която направиха след това. В крайна сметка служебното правителство има една задача – да организира честни избори, а не да сменя половината администрация.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 23 МИР-София Христо Проданов в ефира на БСТВ.

„Другото което е, са фалшивите новини, които се изнасят, и които са свързани с БСП и нейния председател“, каза още социалистът и даде пример: „Твърдеше се, че са плащани пари на “Кинтекс“, а се оказа, че от 2015 г. е сключен този договор с дубайската офшорка и единственият министър, по чието време не е преведена нито една стотинка, това е точно Корнелия Нинова. По-малко от една седмица след като застъпи служебното правителство, беше направен превод към това дружество.“ Той припомни още клеветническата кампания във връзка с това, че изнасяме оръжия за Украйна, както и твърденията за изхарчени неправомерно 400 хил. лв. за консултантски договори. „Всичко това цели да удари по имиджа на БСП, което не е честна игра от страна на служебното правителство“, смята кандидатът за народен представител.

„Ние няма от какво да се срамуваме, а напротив – има от какво да се гордеем след тези 7 месеца, които бяхме в управлението на страната. Свършихме толкова много неща, колкото ГЕРБ и Борисов не успяха за 12 години“, обясни Проданов.

Той изрази възмущение от работата на служебното правителство, тъй като по думите му връщат модела на ГЕРБ и ДПС обратно във властта. „Този модел трябва да бъде разрушен, защото доказа в последните 12 години, че е вреден за България. Колкото и да ни коства като усилия, ще се борим докрай с тази задача“, категоричен е социалистът.

„Ние не приемаме това, че нашите доскорошни партньори се кичат с нашите постижения. Да, те са били съгласни и с подкрепата на всичките партии тези решения са били прокарани, но инициативата и за увеличението на пенсиите, и за безплатните детски градини, е изцяло на БСП“, поясни Христо Проданов.

„Именно нашето участие в правителството допринесе за това детските градини да станат безплатни. Така че твърденията на Борисов са смехотворни“, заяви Таня Мирчева, номер 4 в листата в столичния 23 МИР, във връзка с изказването на Борисов, че безплатните детски градини са факт, благодарение на него. „Това, което БСП постигна в управлението наистина се вижда и беше направено за хората. Ние сме едни от малкото, които изпълнихме в максимална степен предизборната си програма“, каза още тя.

Един от основните приоритети, за които Таня Мирчева ще се бори, ще бъдат проблемите на младите хора и на студентите. „В програмата сме предвидили именно мерки, насочени към тях – увеличаване на студентските стипендии, помощи за младите семейства и майките студенти“, допълни тя.

„Във връзка с борбата с демографската криза ние ще се борим в следващия парламент държавата да поема инвитро процедурите на майките, докато се случат нещата“, посочи Христо Проданов.