Георги Свиленски: Благодарение на БСП пенсиите се повишиха, детските градини са безплатни, а майчинството се увеличи на 710 лв.

Сеп 09, 2022 СОФИЯ Новини Избори 0 887

Социалистите от 24 МИР София се срещнаха с актива от районната организация на БСП-Слатина

Водачът на листата на “БСП за България“ в 24 МИР София Георги Свиленски, заедно с кандидати за народни представители от столичния избирателен район, се срещнаха с актива от районната организация на БСП-Слатина.

Акцент бе поставен върху социално-икономическите мерки, които са факт благодарение на участието на БСП в последното редовно правителство. „За 7 месеца успяхме да осигурим безплатни детски градини и ясли, втората година от майчинството се увеличи на 710 лв., увеличихме детските надбавки. В икономиката - станахме по ръст на промишленото производство в Европа и четвърто място по растеж на БВП в ЕС“, изтъкна Свиленски пред присъстващите. Той посочи и приносът на левицата за възрастните хора, а именно драстичното увеличение на пенсиите.

По време на срещата социалистите представиха и мерките, за които БСП ще се бори, ако бъде част от едно бъдещо редовно управление на страната, като безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв. и преизчисляване на пенсиите.