Велизар Енчев: “БСП за България“ е единствената социална партия в този парламент

Сеп 23, 2022 СОФИЯ Новини Избори 0 1085

2.1 млн. пенсионери помнят кой радикално им увеличи пенсиите, заяви той

„Тревожат ме окачанията за ниска избирателна активност, които се надявам да не се сбъднат. В същото време ме радват последните две социологически проучвания, които твърдо показват трето място на БСП. На този етап стоим добре, въпреки че можем повече и можем много по-добре. Защото в България има 2.1 млн. пенсионери, които не забравят кой радикално им увеличи пенсиите за втори път.“ Това заяви кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България“ в 23 МИР – София Велизар Енчев в ефира на БСТВ.

В предаването “Думата е ваша“ той обясни, че инфлацията се дължи на два фактора – външен и вътрешен. „Външният е привнесената инфлация, а вътрешният – едностранното прекратяване на договора с “Газпром“, отказвайки да плащаме по техните изисквания“, коментира Енчев.

Той се присъединява към мнението на Румен Гечев, че точно в този момент да се влиза в Еврозоната, когато тя е в предверието на рецесия, а в България и Европейския съюз има убийствена инфлация, е абсурдно и убийствено.

Във връзка със статистиката, според която “Възраждане“ са гласували над 67% синхронно с ГЕРБ, Велизар Енчев заяви: “Възраждане“ е демодирала реплика на “Атака“, а лидерът им е бледо копие на Волен Сидеров. “Възраждане“ и “Български възход“ са много удобни проекти, тъй като отнемат гласове от лявото пространство. Но важни са делата, а не думите и 2 млн. пенсионери не трябва да забравят тези дела“, смята той.

„Първата ни работа, когато влезем в парламента, ще бъде промяна в бюджета и нова индексация на пенсиите, защото сегашната не е толкова добра, колкото искахме“, заяви той и уточни, че с това от левицата искат индексацията да засегне колкото се може повече пенсионери. По думите на кандидата за народен представител социалните мерки и таванът на цените, които БСП предлага, до голяма степен съвпадат с тези, въведени от Виктор Орбан.

„Много е важно на предстоящите избори да се състави правителство, за България е жизнено важно да има редовен кабинет“, категоричен е Велизар Енчев и продължи: „Но този път в най-бедната страна в Европейския съюз не трябва да има триумф на десните партии, трябва да влезе лявото. Войната ще бъде все по-ожесточена и в този момент в българския парламент е важно да има една антивоенна партия – БСП“, посочи още той.

На финала Енчев призова: „На 2-ри октомври трябва да се гласува с бюлетина 28 за “БСП за България“, защото това е единствената социална партия в този парламент“, заключи той.