Емил Георгиев: „БСП за Българи“ сме за социална и сигурна държава

Сеп 24, 2022 СОФИЯ Новини Избори 0 809

Трябва да се въведе категорията „енергийно бедни“, категоричен е той

„Вече 30 години се борим за правата на потребителите. При срещата ми с ръководството на Съюза на пенсионерите те декларираха, че застават зад нашите политики и призовават избирателите да гласуват с номер 28 в инегралната бюлетина за „БСП за България“.“ Това заяви Емил Георгиев, втори в листата на „БСП за България“ в 25 МИР – София и председател на Федерацията на потребителите в ефира на БСТВ.

В предаването „Актуално от деня“ той обясни, че за 8 месеца много неща са били свършили, но за съжаление точно когато нещата са тръгнали в добра посока, са били вероломно продадени от ИТН. „Затова не можахме да довършим и Закона за колекторите. Ако вляза в Народното събрание, една от първите ми задачи ще е да входирам този закон отново“, обясни той.

„Също така смятаме, че трябва да се въведе категорията „енергийно бедни“, заяви Емил Георгиев и продължи: „Трябва да се въведат и две тарифи на плащане на цените на електроенергия. Освен това съм амбициран в Закона за енергетиката да решим по някакъв начин проблемите на издевателствата на „Топлофикация-София“, коментира той и допълни с твърдата позиция на коалицията против добива на шистов газ в цялата страна.

Емил Георгиев не може да си обясни бруталното поведение на служебния кабинет и посочи погрома върху Комисията за защита на потребителите. „Това временно правителство с цялото си поведение показва, че не милее за българските потребители. Давам пример с преговорите за доставка на природен газ – прави впечатление, че не се търсят дългосрочни договори. Говорим за някакви количества втечнен газ и то до края на годината. Това поведение е безотговорно, явно в главите им се въртят мисли за още един мандат на служебно правителство“, смята той и предупреди, че ако след тези избори няма правителство, България влиза в цикъл от избори, което означава, че страната ни ще катастрофира.

„В тази кампания коалицията влязохме с нагласата да постигнем добър резултат. По този начин ще дадем своя принос за извеждане на стабилно парламентарно мнозинство и сформиране на стабилно правителство, но в никакъв случай с ГЕРБ и ДПС“, заяви Емил Георгиев и призова левите избиратели трябва да се мобилизират и да гласуват, защото ниската избирателна активност е по вкуса и желанието на ГЕРБ, ДПС, а защо не и на „Възраждане“. „Г-жа Нинова дава всичко от себе си и е един достоен водач на коалицията“, каза още той.

На финала Емил Георгиев заяви: „На 2-ри октомври България ще направи своя избор – за хаотично либерална държава или за социална и сигурна държава. Ние от коалицията винаги сме били и ще бъдем за социална и сигурна държава. Правим го в името на трудещите хора, майките с деца, на безработните и пенсионерите – това е отговорна политика в тежката ситуация. Затова призовавам на 2-ри да се гласува с номер 28“, заключи той.