Георги Свиленски: Ще продължим да отстояваме мира и ценностите на традиционното семейство

Мар 17, 2023 СОФИЯ Новини Избори 0 574

Подписката за референдума против джендър идеологията и за опазването на Паметника на Съветската армия вървят с пълна сила

Водачът на листата на „БСП за България“  в 24 МИР София Георги Свиленски се срещна със социалистите от район „Възраждане“. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от 24 МИР Атанас Папаризов, Емил Ракаджиев, Райна Стойкова, както и лидера на БСП-София Иван Таков.

 По време на разговора със социалистите от район „Възраждане“ бяха обсъдени основните акценти от кампанията на БСП, сред които социалната политика, мир и запазване на традиционните християнски семейни ценности. Свиленски заяви категоричната позиция на Българската социалистическа партия за невъвличане на България във войната и отстояване на мира и посочи, че все повече европейски и световни лидери започват да говорят за мирни преговори.  

 Социалистът представи социалните предложения, за които БСП ще продължава да се бори и които са насочени към подпомагане на българския народ в условията на криза. По думите на Свиленски високите цени и инфлацията са темите, които най-много касаят българските граждани, затова и БСП предлага въвеждане на таван на цените на стоките от малката потребителска кошница, който би позволил на българските семейства да се справят с растящата инфлация. Той  даде и пример с редица европейски държави с развити икономики, които вече са приложили такъв таван на цените.  

 Социалистът коментира и изказването на министърът на финансите Росица Велкова. „Какво по-скандално може да направиш от това 2 седмици преди изборите да говориш, че държавата е пред фалит и че валутният борд е в опасност“, каза още Свиленски.

Присъстващите социалисти изразиха подкрепата си към инициирания от БСП референдум срещу налагането на джендър идеологията в училищата, а Свиленски заяви, че партията няма да спре да се бори за опазването на душите на българските деца и ценностите на традиционното българско християнско семейство: „Няма да спрем да се борим да опазим душите на българските деца, да спасим традиционното българско семейство и ценностите. Видяхме, че тази идеология е реално приложена в български учебник по „Човек и природа“ за 6-ти клас. Тази идеология е прокарана тихомълком в учебната система, ние сме твърдо против това тя да бъде разпространявана сред децата ни“, посочи Свиленски и добави, че подписката за референдума върви с пълна сила.

 По време на срещата бе обсъдена още и темата за запазването на  Паметника на Съветската армия, като всички присъстващи изразиха единодушно мнение, че протестът жива-верига, организиран от БСП, е показал, че българите искат паметникът да остане на мястото си. Свиленски припомни, че партията стартира и национална подписка в подкрепа на това да не се събаря Паметника на съветската армия, като вече има събрани десетки хиляди подписи.