Калоян Паргов подписа договор за партньорство с Движение "Модерна България"

Мар 16, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 1444

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов подписа днес споразумение за взаимодействие и сътрудничество с Движение

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов подписа днес споразумение за взаимодействие и сътрудничество с Движение "Модерна България". Подписи под споразумението поставиха  председателят на организацията Борислав Цеков и представителя на „Модерна България” за столицата Петър Кичашки.

"Водени сме от общата воля за реализиране на действен модел за съвместна работа на местно ниво, с цел разширяване на обществено-политическата подкрепа за реализиране на социална и справедлива политика, за ефективна борба с монополите, гражданско участие и контрол върху органите на местна власт, отчитайки необходимостта от нова политика за София, която да даде тласък на социално-икономическото развитие и качеството на живот в столичния град. Убедени сме в нуждата от повече прозрачност и отчетност в работата на институциите на местно ниво, Градската организация на БСП-София и Движение "Модерна България"-София се споразумяха в условия на трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество", пише в документа.В него са отбелязани четири точки, по които партньорите ще си взаимодействат:

1. Да обединят своите обществено-политически усилия в борбата за социална справедливост и отстояването на правата на гражданите.

2. Да работят съвместно на политическо и експертно ниво за осъществяване на общински политики, насочени към подобряване на социално-икономическото развитие и качеството на живот в гр. София.

3. Движение "Модерна България" се ангажира чрез своите публични позиции и активност в гражданското общество да подкрепя и съдейства за разясняването и отстояването на управленските проекти на БСП-София и приоритетните теми и области, посочени в това споразумение.

4. БСП-София и Движение „Модерна България“-София изразяват воля да разгърнат своето взаимодействие и сътрудничество в предстоящите през 2015 г. местни избори чрез:

- подкрепа за политиките и кандидатурите, издигани от БСП-София;

- политическо и експертно съдействие в предизборната кампания от страна

на Движение „Модерна България“-София;

- включване на подходящи граждански кандидати от Движение „Модерна

България“-София сред кандидатите, издигани от БСП-София.

"Това споразумение е важно, защото заедно можем повече. Така ще успеем да наложим по-сериозен институционален и граждански контрол върху Столична община", каза Калоян Паргов. "Искам да благодаря на Градското ръководство на БСП в София и на председателите на райони, с които с нарастваща интензивност работим в последните години. БСП показа реална последователна воля за взаимодействие с граждански движения и непартийни организации", каза Борислав Цеков.