БСП-София сигнализира за раздаване на агитационни материали в нарушение

Окт 25, 2015 СОФИЯ Новини Избори 2 1722

Борислав Цеков, упълномощен представител на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, подаде жалба за груби нарушения на изборното законодателство.

Борислав Цеков, упълномощен представител на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, подаде жалба за груби нарушения на изборното законодателство.

„В района на 108 СОУ, намиращо се в София, район „Искър”, в двора на училището, тоест в непосредствена близост до избирателните секции, разположени в него, в които се извършва гласуване, група лица раздава на избирателите агитационни материали – листовки на Реформаторския блок – с отбелязани на тях номер на бюлетина и преференциален номер на кандидат от въпросната коалиция“, пише в жалбата. Цеков уточнява, че наличието на такива материали в непосредствена близост до изборните помещения, по-малка от 50 м. от входа на сградата, представлява грубо нарушение на Изборния кодекс.

„Получих сигнали от избиратели и се уверих на място, че в избирателни секции в 9-та Френска езикова гимназия „Ал.Ламартин“, бул.“Патриарх Евтимий“ № 35 членове на секционни избирателни комисии от определена политическа сила са извършвали агитация за гласуване в референдума, като неколкократно са призовавали оплакалите се гласоподаватели да вземат бюлетина за референдума и да гласуват с „ДА“, казва още Цеков.