БСП – София избра ново Изпълнително бюро

Nov 19, 2015 СОФИЯ Новини БСП 0 1879

По предложение на лидера на БСП – София Калоян Паргов 24-те председатели на районни съвети бяха избрани за членове на Изпълнителното бюро на столичната организация

На 18.11.15 г. Градският съвет на БСП – София избра нов състав на Изпълнителното бюро на организацията. По предложение на лидера на БСП – София Калоян Паргов 24-те председатели на районни съвети бяха избрани за членове на Изпълнителното бюро на столичната организация. Предложението бе прието с 39 гласа „за“, 1 „въздържал се“, 1 „против“ и един, който не е участвал в гласуването.

„Приемам това гласуване като вот на доверие от страна на Градския съвет“, заяви Калоян Паргов след края на софийския пленум. 

Новоизбрани членове на Изпълнителното бюро и членове на Градския съвет коментираха решението.

Борис Цветков, председател на район Искър и член на ИБ: Предложението е нестандартно. Самият факт, че беше прието с консенсус показа, че е добро и е навременно. Нестандартно, защото от много години в София, а и в други градове нямаше легитимиране на този орган - председателски съвет. Предстои ни кратък срок, в който да проведем отчетно-изборната кампания. Това решение има две основни задачи. Първо, в този труден момент, след тежката загуба да консолидира членовете и симпатизантите на БСП в София. Второто е да се търсят  начини да се увеличи влиянието на БСП точно в този труден момент. Аз съм оптимист. Много млади и свестни хора са влизали в БСП точно в момент на трудност, а не когато е била на власт. Те идват заради каузата, не за някаква реализация.

Арх. Борислав Борисов, председател на район Овча купел и член на ИБ: Решението е нестандартно. С оглед на ситуация то носи позитиви. Ще има по-добра координация. Все пак предстоят отчет и избори във всички райони. От тази гледна точка сработването на един по-голям екип, който се състои от всички председатели на райони и има функциите на Изпълнително бюро, има своите основания. Подобна практика не е новост. В крайна сметка това е стъпка към обединение.

Иван Таков, член на Градския съвет: Право на председателя е да избере с какво бюро ще работи. Надявам се това да е правилното решение. По този начин за подготовката на конференцията ще има равнопоставеност между всичките 24 района. Ще може да се чуят повече и по-различни мнения, защото както знаем, всеки районен председател и всеки район има своята специфика и особености. Времето ще покаже дали и колко е било правилно това решение. Искрено се надявам да сработи!

Жельо Бойчев, член на Градския съвет: Предвид изключително важните разговори, които предстоят за бъдещето на БСП, подходът, да бъдат определени като оперативно ръководство на градската организация самите 24 районни председатели, е най-работещият в момента. Те ще носят и пряката отговорност за провеждането на цялата отчетна кампания. Успешните ръководства на БСП са били точно тези, които са успявали да обединят подобен тип хора. Затова смятам, че предложението на Калоян Паргов е ясен и добър знак. Градската организация започва разговор за това как оттук нататък ще се работи в София и го прави с лидерите на 24-те районни структури. Убеден съм, че ще съумеят да подчинят работата си на по-големия интерес. А той в момента е да съхраним и да изведем БСП в перспективата на една наистина лява алтернатива и опозиция на този все по-надигащ се авторитаризъм в нашата страна.

Състав на Изпълнителното бюро на ГС на БСП – София:

Димитър Кунов – Председател на РС на БСП – Средец

Петър Апостолов - Председател на РС на БСП – Красно село

Бойко Маринков - Председател на РС на БСП – Възраждане

Валентин Иванов - Председател на РС на БСП – Оборище

Орлин Димов - Председател на РС на БСП – Сердика

Димитър Данчев - Председател на РС на БСП – Подуяне

Емил Войнов – Председател на РС на БСП – Слатина

Альоша Даков - Председател на РС на БСП – Изгрев

Динко Желев - Председател на РС на БСП – Лозенец

Христо Проданов - Председател на РС на БСП – Триадица

Стефка Алексиева -  Председател на РС на БСП – Красна поляна

Параскева Гергова - Председател на РС на БСП – Илинден

Катя Николова - Председател на РС на БСП – Надежда

Борис Цветков - Председател на РС на БСП – Искър

Христофор Христов - Председател на РС на БСП – Младост

Марин Пенков - Председател на РС на БСП – Студентски

Койчо Козаров - Председател на РС на БСП – Витоша

Борислав Борисов - Председател на РС на БСП – Овча купел

Татяна Пазийска - Председател на РС на БСП – Люлин

Даниела Гочева - Председател на РС на БСП – Връбница

Росица Богданова - Председател на РС на БСП – Нови Искър

Ангел Николов - Председател на РС на БСП –Кремиковци

Захари Захариев - Председател на РС на БСП –Панчарево

Стефан Василев - Председател на РС на БСП –Банкя