Жельо Бойчев: БСП е двигател на промяната и променяйки се, тя показа, че може да носи отговорност и за себе си, и за България

Мар 09, 2017 СОФИЯ Новини БСП 0 1523

Образованието е приоритет

„БСП е двигател на промяната и променяйки се, тя показа, че може да носи отговорност за себе си и за България“. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР – София Жельо Бойчев по БНТ. Той обясни, че левицата има Национален план за развитие и ако получи подкрепа, ще работи за развитието на България. „Надявам се на мъдростта на българския народ при избора му. Ключовата дума сега е доверие“, каза Бойчев и допълни, че образованието в България е приоритет за левицата. „Извели сме образованието като приоритет. Искаме да имаме високотехнологичен образователен модел. Трябва да има и връзка между образованието и бизнеса“, обясни какво предвижда левицата Бойчев. 

„Има разделение в българското общество, при тези големи социални неравенства и бедност“, коментира водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР-София. По думите му най-добрата политическа оценка може да бъде дадена отвън. „900 млн. по-малко инвестиции за миналата година. А според последния доклад на ЕК, в България има големи икономически дисбаланси“, обясни Жельо Бойчев.

В областта на здравеопазването левицата предвижда: „Отмяна на пръстовия идентификатор – накърнява достойнството, слагане на карай на политиката на разделяне на здравните пакети. В системата на здравеопазването липсва контрол. Нужно е и засилване на финансирането на доболничната помощ“, обясни Бойчев.