Благовест Кирилов, втори листата на „БСП за България“ в 23-ти МИР София: Програмата ни е съобразена с нуждите на бизнеса и развитието на младите

Мар 09, 2021 СОФИЯ Новини Избори 0 1555

БСП има програма за повишаване на доходите, справяне с демографската криза и подкрепа на младите. В момента освен нея няма друга партия с готови и ясни проекти за развитие за младите хора.

"В България висшето образование като база е на добро ниво, но сега е моментът да направим нужните промени, за да станем на европейско равнище. Тук се създават добри кадри, но те отиват в чужбина, тъй като нямат база за развитие. От БСП сме подготвили програма, съобразена с нуждите на бизнеса и с нуждите на практиката, да има добра комуникация, така че тези кадри после да намерят реализация в бизнеса в България. Висшето образование у нас, особено в сферата на информационните технологии е на доста високо ниво. Трябва да го развиваме, за да можем да създаваме български продукти и български компании, които да дават и нова добавена стойност, така че младите хора да искат да остават тук", това заяви Благовест Кирилов, кандидат за депутат на „БСП за България“ и втори в листата на 23-ти МИР в София.

"Подкрепата за младите хора е в няколко аспекта: БСП предлага когато младите хора започнат работа да има основна данъчна ставка, която да се приспада от тях за първите няколко години, в които работят и когато създадат семейство, да получават еднократни помощи и да има помощи за майки студентки", добави Кирилов.

Моделът на БСП за развитие на индустрията е на първо място да се привлекат нови инвеститори, като държава влиза в случая като гарант за това. "Важно е как ще се гарантират доходите на хората, които работят в индустрията. По темата за надомната работа, държавата трябва да подсигури гражданските права на хората, които работят вкъщи, защото тя може да се превърне в риск. Изнесените услуги през последните 10 години е доста успешен и има възможността да бъде един от водещите в българската икономика, виждаме как световната икономика се преориентира към изнесените услуги, като създава симбиоза между работещи от офиса и от вкъщи. БСП предлага доста обширни мерки, така че да се гарантира развитието на младите хора и на второ място да се постигне справедливостта между поколенията", заяви кандидатът за депутат.

На въпроса какво е мнението му за плоския и прогресивния данък, Кирилов отговори: " Много е важно как се прави дискусията за всяка една данъчна промяна. Хората трябва да са сигурни, че в замяна на това да платят малко повече, след това ще получат в някакъв аспект това обратно, трябва да им се представят ясни примери и така лесно може да се постигне съгласие с обществото."

"В много сфери се наблюдават хаотични действия. Умните градове всъщност означават достъпни услуги в градска среда, това са всички услуги, които касаят гражданите и бизнеса, транспорт, комуникация, снабдяване с енергия и вода. Всичките данни, които се получават от всеки модул в тази система трябва да може да се обработват, като оттам да се извлече информация и да се предостави като услуга. Хората трябва да получават услугата, без значение къде се намират, с минимална тежест и максимален ефект, без значение дали си купуват билетче за градския транспорт, или стоите на опашка за НОИ." посочи социалистът.