Димитър Данчев, БСП: Каузата на БСП в управленски мандат е е България да стане демографски стабилна, здрава и образована, справедлива и честна страна, в която хората живеят с високи доходи

Мар 16, 2021 Новини Избори 0 562

България е заделила най-малко средства от брутния си вътрешен продукт за подпомагане на икономическия аспект от пандемията

“ГЕРБ отново отложи идеята си за паспортизация на сградите с две години, в противен случай собствениците на жилища строени преди 2007г., трябваше да платят стотици левове за техническа експертиза. Медиите и близките до ГЕРБ хора започнаха да говорят колко е справедлив премиера, като не си дават сметка, че това е именно негово предложение. ГЕРБ търсят начин как да ограбят хората, на голяма част от българските граждани тези паспорти няма да им послужат за абсолютно нищо. Предложението на БСП е държавата да влезе в ролята си и да се погрижи за този ангажимент, като се заеме с паспортизацията на тези сгради. Мерките, които г-жа Корнелия Нинова днес представи, са напълно адекватни и предлагат решение на проблема. ГЕРБ решиха за пореден път да се представят като псевдоспасители на хората", категорично заяви Димитър Данчев, кандидат за депутат от листата на левицата в 24 МИР в София.

„БСП категорично твърди, че ГЕРБ са се провалили в мерките със справянето с корона вируса, но управляващите отричат. В европейския доклад от Eurofound  ние сме на последно място по социално икономически мерки от цяла Европа. България е заделила най-малко средства от брутния си вътрешен продукт за подпомагане на икономическия аспект от пандемията. Дори "най-успешната" мярка 60/40, 80/20,75/0, всъщност е с пълен неуспех в България, например, мярката 60/40 е достигнала само до 10% от заетите. В последните няколко месеца имаше няколко поредни затваряния и отваряния на различни сектори като хотелиерите и ресторантьорите. Затваряния и отваряния, които не бяха планово предвидими, това попречи на хората от този бизнес да могат да предвидят за колко време ще могат да задържат техните служители, така че да поемат този ангажимент, свързан с мерките." отбеляза социалистът.

"Няма летище в света, което да не е на печалба. Нашето също не беше изключение, беше на печалба без нито един лев задължения. Въпреки съпротивата на БСП, това летище беше дадено на концесия с всички възможни парламентарни и извънпарламентарни средства. Концесионерът с недобра оферта получава допълнителна помощ от държавата, защото отдаването му с опрощаване на задължения за следващите 10 години си е точно това", обясни кандидатът за депутат по горещия скандал от последните седмици с отдаването на летище София на концесионер.

На въпроса какво предлага БСП като алтернатива на действията на сегашното правителство, Данчев отговори:" Ще си позволя да повторя това, което нашият лидер Корнелия Нинова каза, нашата голяма кауза в предстоящия управленски мандат е да направим така, че България да стане демографски стабилна, здрава и образована, справедлива и честна страна, в която хората живеят с високи доходи. Искам да се обърна към Българските граждани на 4-ти април да гласуват с номер 4", призова Данчев.