Николай Маринов, кандидат за депутат от „БСП за България“ в 24-ти МИР София: Хората да не се страхуват - да гласуват и то машинно

Мар 23, 2021 Новини БСП в медиите 0 1693

23.03.2021г.

"На нашето правителство трябва да му бъде абсолютен приоритет нашия живот, нашето здраве. В началото на процеса всяка държава трябваше да заяви пред Европейската комисия колко бройки и от каква ваксина желае да закупи. Тук въпросът е защо българският премиер е заявил точно тази ваксина? И защо най-много бройки е поискал от най-евтината – „Астра Зенека“, дори и от някаква потенциална френска, която не се произвежда? Прочетох, но не знам доколко е вярно, че майката на евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел е представител на „Астра Зенека“ за България, това буди много въпроси", каза за зрителите на „Актуално от деня“ по БСТВ Николай Маринов, трети в кандидатската листа на „БСП за България“ в 24-ти МИР София.

„В първите начални месеци на обявената пандемия хората приемаха мерките и се обединиха зад лидерите си, докато сега се наблюдава умора и неприязън към мерките, дори в страни, в които правителствата отговориха много по-добре на социалните и икономически нужди на хората“, посочи той.

Маринов разкритикува остро: "Нормално е хората да реагират така, те нямат доверие в своите правителства, защото управлението на кризата, особено при нас е много хаотично. Хората в началото бяха по-дисциплинирани и вярваха повече, защото това беше нещо ново и неизвестно. Но след като се изпуснаха с тези мерки на управление, как да вярваме в нелогични неща - днес затваряш, утре отваряш. Всеки ден Сачева и Борисов ни казват как има мерки 60/40, 75/0, въпросът е до хората какво достигна и това е едно голямо нищо. Хората в началото бяха по-дисциплинирани и вярваха повече, защото това беше нещо ново и неизвестно. Но след като се изпуснаха с тези мерки на управление, как да вярваме в нелогични неща - днес затваряш, утре отваряш и бизнесът трупа милиони загуби. Правителството на Борисов днес отново изтегли заем на стойност 300 млн. лева, трупаме заеми, а междувременно те не достигат до хората, за да им бъдат в помощ“.

На въпроса какви са очакванията на симпатизантите на БСП в тази предизборна кампания, кандидатът за депутат обърна внимание на факта, че това е странна кампания, която се води за първи път в такива условия. "Забранени са големи мероприятия в зали и на открито, малко трудно се достига до хората, не можем да се съберем на едно място, ние не можем да чуем тяхното мнение, тяхното виждане. Съответно хората трудно достигат до нашите предложения за решаване на проблемите. Стараем се доколкото можем чрез медии и разговори да покажем нашите послания и предложения в платформата ни. Разбира се, че целта на всички тези мерки и хаоса, който създават е ниска избирателна активност, която да бъде изцяло в тяхна полза. Нужно е хората да не се страхуват, да отидат да гласуват, много е важно да е машинно", подчерта Маринов.