БСП-София започна възстановяване на разбитата плоча на Паметника на Съветската армия

Мар 31, 2023 СОФИЯ Новини Избори 0 4978

31.03.2023 г.

Софийската градска организация на БСП закри предизборната кампания на партията в София и постави начало на възстановяването на Паметника на Съветската армия. Социалистите докараха на място готови плочи от същия камък, който беше счупен от вандали. Надписът ще се възстановява на място след поставяне на новите плочи.

Въпреки опита на областния управител на София Митко Михайлов, назначен от президента Румен Радев, да възпрепятства провеждане на заключителното мероприятие на предизборната кампания на партията в столицата и въпреки засиленото присъствие на жандармерията, събитието събра стотици избиратели, членове и симпатизанти на партията. БСП даде старт на възстановяването на счупената плоча на Паметника на Съветската армия със символичната първа стъпка на запълване на разрушения монумент, която бе лично извършена от млади социалисти от Младежкото обединение в БСП.

В Княжеската градина пред монумента бяха и водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР – Христо Проданов, водачът на листата на социалистите в 24 МИР – Георги Свиленски, вторият в 25 МИР – Милко Панов, председателят на БСП-София – Иван Таков, секретарят на Изпълнителното бюро на БСП - Вяра Емилова, членът на ИБ - Таско Ерменков, председателят на Младежкото обединение в БСП-София – Евгени Филипов, както и други кандидати за народни представители и млади социалисти.

„Даваме старт на възстановяване на този паметник, който беше опорочен преди 66 дни от един вандал. И 66 дни чакаме държавата да вземе в свои ръце възстановяването на този паметник, но не го направи. Затова ние сме днес тук. Всеки глас даден за „БСП за България“ с номер 1 е глас за мира, глас - против военна помощ за Украйна, глас - против опорочаването на образователната система в България и подмяна на историята, глас – за овладяване на инфлацията и високите цени, а в България да има работеща икономика, работещо селско стопанство, земеделие и гражданите да бъдат спокойни“, каза пред стотиците присъстващи Георги Свиленски.

„Да! Можем да не допуснем оръжия за Украйна. Да! Можем да не допуснем България да бъде въвлечена във военния конфликт. Да! Можем да спрем ръста на цените чрез налагане на таван на цените. Да! Можем да предотвратим навлизането на джендър идеологията в българското образование. Всичко това може да се случи, ако на втори април гласувате с номер 1 за „БСП за България“, каза още Свиленски и призова гражданите да се включат в подписките за запазване на Паметника на Съветската армия и за организиране на референдум против навлизането на джендър идеологията в училищата.

„БСП ще продължи да прави това, което подобава на най-мъдрата, най-отговорната и социалистическата партия на България. Никой няма да ни пречупи - нас и нашия ентусиазъм да възстановим този паметник. БСП остана единствената партия, която гради, а не такава, която руши. България има нужда от градеж, а това място символизира жалката българска картина в последните 30 години – политика на разруха, на подмяна на историята, на деградация и разделение на обществото. Призоваваме ви след два дни да поставим началото на градежа на България, да спрем разрухата – с номер 1 в интегралната бюлетина за „БСП за България“. Защото доказахме, че ние можем – да управляваме мъдро, в интерес на хората и в защита на българския национален интерес, в защита на българската история и на българския народ. Повярвайте в победата и нека да положим всички усилия в нея, така че в неделя с номер 1 да дадем ново начало на България. Успех и победа!“, каза Христо Проданов.

„Днес направихме първата стъпка,  съвсем скоро ще положим и последната плоча от възстановяването на този паметник. Да бъде или да не бъде Паметника на Съветската армия в Княжеската градина – това ли беше въпросът на тази предизборна кампания? Това ли беше най-важният проблем на града и държавата? Или тази тема най-правилно обслужваше едни партийни цели в предизборната битка за надмощие“, попита Иван Таков.

„На предстоящите избори ще гласуваме за стабилност, за справедливо разпределение на благата, за по-високи доходи – ще гласуваме с номер 1 за БСП. Защото БСП показа, че може да отстоява интереса на гражданите и на България. Защото БСП показа, че знае как и може да се грижи за децата, за възрастните, за работещите. БСП категорично доказа, че може да пази историята и паметта в името на нашето по-добро бъдеще. Паметникът е тук на мястото си и така ще бъде“, категоричен бе Таков.