БСП подаде жалба до ОИК София за нерегламентирана агитация на спирките на градския транспорт

Окт 24, 2015 СОФИЯ Новини Избори 0 1604

Спирките на масовия градски транспорт са собственост на “Центъра за градска мобилност“ ЕАД , което е 100% общинска собственост и в този смисъл е налице забраната за предизборна агитация

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, представлявана от Калоян Паргов, подаде жалба до ОИК София за поставени предизборни плакати на Георги Кадиев - кандидат за кмет на Столична община от МК „Сердика“, на спирки на градския транспорт. Такива плакати има на спирките на „Орлов мост“, спирката на бул. „Г. М. Димитров“ - болница „Софиямед“, спирката на трамвай № 12 на бул. „Мария Луиза“, след хотел „Принцес“.

„Считаме, че посочените агитационни материали са разположени на спирките на масовия градски транспорт в нарушение на Изборния кодекс. Съгласно чл. 183, ал.3 от ИК агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В конкретния случай това не е налице, тъй като спирките на масовия градски транспорт не попадат сред местата, определени от кмета на гр. София по смисъла на чл. 183, ал.3, изр. 1. ИК.“, се казва в жалбата.

Спирките на масовия градски транспорт са собственост на “Центъра за градска мобилност“ ЕАД , което е 100% общинска собственост и в този смисъл е налице забраната за предизборна агитация по чл. 182, ал.3 от ИК.